Минералните топлоизолационни плочи Multipor вече се произвеждат в България

Заводът на КСЕЛА България единствен извън Германия започна производството на Multipor

Минералните топлоизолационни плочи Multipor –  новият  продукт на КСЕЛА България – са вече факт на българския пазар.

Официалният старт на производството запoчна само преди месец във високотехнологичния завод в гр. Добрич. Продуктът няма аналог на българския строителен пазар. Продукцията е предвидена както за нашия пазар, така и за износ.

България е първата държава след Германия, в която се произвежда  Multipor.

На 20-ти септември т. г. на среща с медии и партньори, екипът на КСЕЛА България представи новия си продукт с демонстрации и тур в завода в град Добрич.

Целият ден вратите бяха широко отворени за всякакви посетители, които имаха възможност да зададaт въпросите си, да наблюдават практически демонстрации с топлоизолационните плочи Multipor, да получат професионална консултация и подробна информация за предимствата на новия продукт.

Минералните топлоизолационни плочи Multipor, както и останалите продукти на YTONG, се произвеждат от екологично чисти минерални суровини.

Уникалното при Multipor е комбинацията от неговата твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост.

Това прави материалът конкурентоспособен на класическите топлоизолационни материали (EPS, XPS, минерална вата), но без да притежава техните недостатъци. Освен допълнителна топлоизолация (коефициент на топлопроводност λизч=0,045W/mK), Multipor осигурява здравословен микроклимат чрез способността си да „диша”, което спомага за предотвратяване появата на мухъл в помещенията.

За разлика от масово използваните топлозиолации, Multipor не се въпламенява и не отделя вредни за човека и околната среда газове, не променя с времето своите технически характеристики и не се нуждае от последващо саниране.

Новият материал се предлага  във вид на плочи с размери 600х500 mm и дебелини от 75 до 200 mm. Отличните му топлотехнически и конструктивни качества го правят подходящ за външни и вътрешни топлоизолации.

Лесното му поставяне, ниско обемно тегло (между 100 и 115 kg/m3) и минималната последваща поддръжка го прави изключително подходящ за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи.

Multipor е отлична алтернатива на класическите топлоизолационни материали при изграждане на многослойни топлоизолационни системи – при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни къщи.

Особено предизвикателство за специалистите е подобряването на енергийната ефективност на сгради паметници на културата или други, при които не е възможно променяне на фасадата.

В такива случаи Multipor предлага решение за вътрешна изолация, осигуряващо здравословни и безопасни от противопожарна гледна точка условия във вътрешните пространства. Решение, което може да бъде изпълнено изкючително лесно с един екологичен материал, напълно в съответствие с принципите на устойчивото строителство.

Multipor се произвежда в Германия от 2004 г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м.площ.

В съчетание с блокчетата за зидария YTONG от серията A+, сградите могат лесно да постигнат най-високия клас по енергийна ефективност и да задоволят нуждите на своите потребители, което е и основната мисия на YTONG!

 

 

 

Споделете: