Предложенията за промени в законите, касаещи строителство в защитени територии, са готови

Следващата седмица предстои общественото им обсъждане

Предложенията за изменения в законите, регламентиращи строителство в защитени територии, включително дюни, са готови, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

От днес, 9 януари,  предложенията са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в секция „Нормативни актове“ – „Проекти на нормативни актове“.

Работната група, която обсъди и предложи промените, беше свикана от министър Лиляна Павлова на 4 януари т.г. по разпореждане на министър-председателя. Участниците в нея дискутираха законите за устройство на територията, за устройство на Черноморското крайбрежие, за горите, за опазване на земеделските земи, за опазване на околната среда, за биологичното разнообразие и за защитените територии.

Предложенията за промени, около които се обединиха членовете на работната група, ще бъдат публикувани, освен на сайта на МРРБ, и на интернет страниците на Министерството на земеделието и храните, на Министерството на околната среда и водите и в Портала за обществени консултации.
Коментари по проектите за изменение на законите могат да бъдат изпращани на press@mrrb.government.bg в срок до 15 януари.

През следващата седмица те ще бъдат подложени на обществено обсъждане с всички заинтересовани лица, институции и браншови организации в Народното събрание.

Споделете: