Започна изграждането на водния цикъл на гр. Исперих

Проектът на стойност 50 млн. лв  се изпълнява по Приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда”

Проектът на стойност 50 млн. лв  се изпълнява по Приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда” С официална церемония, на която министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов направи първата копка,  започна изграждането на интегрирания проект за водния цикъл на град Исперих, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На церемонията, която се състоя на 29 юли,  присъстваха областният управител на Разград Стоян Димитров и кметът на общината Бейсим Басри.

„С изпълнението на толкова мащабни проекти се подобряват условията на живот на хората в малките общини”, подчерта по време на откриването министър Адемов. Областният управител Стоян Димитров каза, че с реализацията на проекта Исперих ще бъде един от малкото градове, в които всички квартали ще бъдат с канализация.

Проект „Интегриран проект за водния цикъл на град Исперих” се изпълнява по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда” и е на стойност близо 50 млн. лева. Предстои да бъдат изградени над 35 км. канализация, с което ще се гарантира 100% покритие на всички домакинства. Очаква се след края на дейностите загубите на вода в Исперих да намалеят с около 20%.

Споделете: