Награждават победителите от второто издание на конкурса „Зелена олимпиада“

                    Инициативата „Зелена олимпиада“ се провежда под патронажа на МОСВ

министър Искра МихайловаУтре, 6 декември, в присъствието на министър Искра Михайлова ще се състои официалната церемония по награждаването на победителите от второто издание на конкурса „Зелена олимпиада“, съобщиха от пресцентъра на министерството. Специален гост на събитието ще бъде и изпълнителният директор на  ПУДООС Галина Симеонова.

Министър Михайлова ще връчи специална награда на участник, изразил активна лична позиция за опазване на природата. Със специални награди ще бъдат удостоени и най- активните ученически екоклубове.

Инициативата „Зелена олимпиада“ се провежда за втора поредна година от образователния портал „Академика БГ“, под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Проектът е образователно събитие с екологичен характер, което  има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради отговорно отношение към природата.

Второто издание се проведе отново онлайн и в него взеха участие ученици от цялата страна.  Чрез тестове, съобразени с  различните възрастови групи, качени в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg, децата провериха своите знания за опазването на природата и околната среда.

Споделете: