От 12 до 14 юли ще се проведе УзанаПолянаФест 2013

Темата на фестивала  тази година е ‘’Екологичната интелигентност’’

От 12 до 14 юли ще се проведе УзанаПолянаФест 2013

Утре, 12 юли, в присъствието на заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев ще се състои  официалното откриване на фестивала УзанаПолянаФест2013, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Третото поредно издание  на инициативата ще се проведе от 12 до 14 юли 2013 г., а  откриването ще се проведе  от 17.30 часа в местността Узана  над  Габрово.

УзанаПолянаФест2013 се организира от Фондация „ТАЙМ – екопроекти”.   Тази година събитието е с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Целта на фестивала, чиято тема тази година е ‘’Екологичната интелигентност’’, е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, институции, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и опазването на околната среда.

Организаторите очакват около 3000 души да вземат участие в различни съпътстващи фестивала инициативи, като изложение на добри еко практики и успешни биопродукти, свежи зелени идеи и иновативни технологии.

Министерство на околната среда и водите е надежден партньор в инициативи, които възпитават в младите хора отговорно екологично поведение.

 

Споделете: