Адриан Андреев се представи достойно на Diema Xtra Sofia Open и получи заслужено аплодисментите на българската публика

Новата надежда на българския тенис Адриан Андрев (16 г.), който участва с уайлд кард в основната схема на  Diema Xtra Sofia Open стана най-младия играч в ATP турнира – (роден e през 2001 година).

Той не само влезе в историята на мъжкия тенис като най-младия играч, но зарадва българската публика със своето израстване за 1 година.

  • В световната ранглиста при юношите Адриана Андреев е 26-ти. В края на миналата година спечели престижния турнир „Еди Хер“, а в началото на 2018 г. участва и на юношеския турнир Australian Open, където спечели първия си мач, а по-късно загуби от бъдещия шампион Себастиaн Корта.

Адриан Андреев,  загуби днес от 75-ия в света Денис Истомин (Узбекистан) с 3:6, 4:6 за 78 минути. Българинът влезе в историята с този двубой.

Притесних се във важните моменти. Мисля, че имах шансове да взема втория сет. Но от притеснение направих много грешки. Ръката ми спря. В началото бях напрегнат заради публиката, но след това феновете в залата ми помогнаха и ме вдигнаха“ – сподели Адриан след мача.

Явно е, че не съм равностоен на играч от подобен ранг. Имам да свърша много работа, за да го стигна. Доволен съм, че се представих по-добре от миналата година. Показах по-добър сервис. Исках, но за съжаление, не успях да остана спокоен. Този мач ще ми даде увереност и знам, че ако работя много, ще постигна повече“

Срещата днес показа, че младият български талант е на прав път. Липсата на опит в такива турнири си каза думата и Андреев загуби, но спечели българската публика с красиви отигравания и получи заслужени аплодисменти.

Да му пожелаем успех на предстоящите турнири и да се надяваме че в най-скоро време ще имаме един реализирал се талант в ATP.

 


			

Споделете: