Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на Sofia Open.

Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на Sofia Open и посвети успеха на починалите си дядо и баба

Във втория кръг ще Алекс ще срещне актуалния №30 в света и поставен под №4 в София
Лоренцо Музети ( Италия)

Националът на България за Купа „Дейвис“ се наложи със 7:5, 6:3 над Иржи Лехечка (Чехия, №74 в ранглистата) в среща от първия кръг на надпреварата в „Арена Армеец“. За Лазаров това е първи успех над тенисист от топ 100 на ранглистата, както и първи успех в основна схема в световния тур.

„Чакам тази победа от 2015-та година. Чувствам се удовлетворен, една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая!“, каза Лазаров в интервюто на корта.

Работих много за този момент. Най-накрая успях да контролирам емоциите си. В началото на годината загубих моите баба и дядо. Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам. За съжаление, когато те си отидоха в началото на годината аз не бях в България и не успях да го изживея така както баща ми и майка ми. Мен ме удари след това. Осъзнах, че тези хора изведнъж ги няма. Че няма да ми гледат мачовете, да ме критикуват, особено дядо ми. Той беше един от най-скептично настроените хора, които познавам. Но и един от най-добрите хора, които съм виждал. С времето преживях загубата им. Радвам се, че днес успях да спечеля. За тях този корт беше много специален. Тази победа е за тях. Тя е и за всички хора, които ме подкрепят“, каза още Лазаров.

Той разкри също, че си е поставил за цел до края на годината да събере необходимия брой точки, за да се класира за Откритото първенство на Австралия.

 

Споделете: