Връчват наградите на отличилите се участници във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2013 г.

44 проекта на различни организации участваха в инициативата

44 проекта на различни организации участваха в инициативата

Утре, 23 януари, министър Искра Михайлова ще връчи наградите на отличилите се участници във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2013 г. за България, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕCHO) се проведе от 16 – 24 ноември 2013 г, като част от политиката на ЕС за повишаване на осведомеността за стратегиите за намаляване на отпадъците в държавите членки. Инициативата бе под патронажа на Янез Поточник, еврокомисар за околна среда. За втора поредна година България участва в европейската инициатива, а национален координатор е Асоциацията на еколозите от общините в България. МОСВ  подкрепи  инициативата.

За участие бяха регистрирани 44 проекта на различни организации – общини, РИОСВ, детски и учебни заведения, неправителствени организации, бизнес структури . От тях са избрани най-оригиналните проекти за всяка категория, които са предложени за участие в международния конкурс за най-добри инициативи по време на Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2013г. (ЕСНО ).

 

 

 

Споделете: