Днес става ясно „Кой е най-добрият град за живеене в България” за 2012 г.

Официалната церемония по връчване на отличието ще се проведе за 6-ти пореден път

Днес, 20 март, за 6-ти пореден път ще се проведе официалната церемония за връчване на приза от от Националното проучване  на Дарик радио и вестник 24 часа „Кой е най-добрият град за живеене в България” за 2012 г.

Призът ще връчи президентът на Република България Росен Плевнелиев.

В официалната церемония, която ще се състои днес от 13 часа в Националния археологически музей, ще присъства и заместник-министърът на околната среда и водите  Малина Крумова, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Класацията се провежда за шеста поредна година. Варна е печелила наградата два пъти (през 2007 и 2008 г.), София е най-добър град за живеене през 2009 и 2011 г., Бургас е носител на отличието през 2010 г.

От миналата година МОСВ се включи като партньор в класацията на двете медии с номинации за приз „Зелена България“ за най-зелен град в страната.

Редуцираните емисии парникови газове и спестената енергия в резултат от осъществени мерки за енергийна ефективност от общините са основният критерий при номинирането на градовете в категорията „Най-зелен град”.

Инициативата за най-зелен град се провежда в рамките на националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма «Околна среда».

Споделете: