Живот без проблеми в жилище “под звездите”

Интервю с младото българско семейство Цоневи относно продуктите ВЕЛУКС, които са  решили  проблемите в новото им мансардно жилище

Здравейте, бихте ли разказали малко повече кога и как се сдобихте с апартамента?

Здравейте. Преди 5 години  решихме да си купим апартамент. Дълго време търсихме и проведохме много огледи, докато не попаднахме на точния. И двамата бяхме впечатлени и без много да мислим, го купихме.

Целенасочено ли търсихте  „апартамент под звездите“ и то със скосени части или това се оказа чиста случайност?

В интерес на истината, търсихме апартамент на последен етаж, тъй като не искахме да имаме някой „над главата си“.

Апартаментите, разположени на последните етажи в сградите, предоставят красива гледка, отдалечават от градския шум, а и внасят усещане на „живот под звездите“.

Именно поради тази причина бяхме впечатлени от настоящия ни апартамент – пасваше идеално на представата ни за бъдещ дом, а скосените му части само допълваха нестандартната атмосфера.

И както често се получава в живота, всяко хубаво нещо е придружено от нещо не чак толкова хубаво за контраст. Откъде започнаха Вашите проблеми?

Апартаментът се нуждаеше от ремонт. Необходимо беше да се задигне покрива в едната стая и да се постави капандура, която да внася повече светлина и уют.  Всичко това беше по наше желание.

Разговаряхме със строителя, той се съгласи да се направят промени, нае майстори и на пръв поглед всичко беше така, както желаехме да бъде. Оказа се, че всъщност е било само привидно.

За 5 години се наложи да правим 2 ремонта на дома, тъй като капандурата не успяваше да издържи на по-силните дъждове и малко по-лютите зими,  и естествено, протече  (вижте снимките в галерията).

Първият път ремонтът беше за сметка на строителя, но след като се оказа, че е необходим втори, разбрахме, че имаме сериозен проблем и строителят не може да ни бъде от полза. Стигнахме дотам, че трябваше да поставяме легени, кофи, та дори и надуваем басейн, за да може да се събере стичащата се отвсякъде вода, докато не сме вкъщи.

След това преживяване, решихме, че е време за цялостен ремонт и промяна, която да гарантира резултат, различен от предишните.

Кога и как дойде решението да замените проблемните прозорци именно с покривни прозорци ВЕЛУКС като марка?

ВЕЛУКС бяха една от малкото фирми в този бранш на пазара, която ни беше позната.

По стечение на обстоятелствата се оказахме на изложение на Стройко, където се запознахме с г-н Великов (дистрибутор на фирма ВЕЛУКС). От изложението подбрахме 3 фирми, които считахме, че могат да ни бъдат полезни.

Едната не откликна въобще. Втората направи оглед и след време  ни предостави оферта.

ВЕЛУКС откликнаха веднага на проблема ни. По време на направения оглед ни беше обяснено обстойно откъде идват проблемите, дадоха ни съвети за отстраняването им и споделиха какви решения покривните прозорци ВЕЛУКС могат да дадат.

Срещнахме професионализъм и човешко отношение, което в този момент ни беше много необходимо. Веднага след огледа ни беше изпратена обстойна оферта, включваща всичко необходимо и разписана с цени до последния детайл, което до този момент си беше рядкост.

За нас беше важно, че хората, които направиха огледа, са сертифицирани от ВЕЛУКС да извършват ремонти и инсталации.

Друг важен фактор за избора ни на ВЕЛУКС покривни прозорци беше и гаранцията, която предоставят при закупуването на техни продукти. Така, с професионализъм, отношение и гаранция за качество, фирма ВЕЛУКС успяха да ни спечелят като клиенти.

Как се чувствате сега? Какво се промени във Вашия дом след монтиране на ВЕЛУКС покривни прозорци?

 Извънредните обстоятелствата налагаха да се преправи целия покрив. Сменена бе цялата покривна покривка с използване на по-добри материали.

Първоначално избрахме покривни прозорци ВЕЛУКС с по-малки размери, но когато разбрахме, че е необходимо време, за да ги доставят, закупихме по-големите, които бяха налични.

Благодарение на това, че прозорците лягат на външния край, достъпът на светлина в дома е значителен. Така се печели и повече пространство, което също е от значение за нас.

Направена е и термоизолация, която допълнително предоставя сигурност.

Сега остава да се наслаждаваме на „живота си под звездите“ и да се надяваме, че сме приключили с ремонта на покрива на нашето жилище окончателно.

Интервюто взе представител на ВЕЛУКС

Снимките в галерията  са от жилището на сем. Цоневи – преди и след ремонта!

Галерия:

 

Споделете: