Заповядайте на масата!

Вятърът на промяната се развихря в трапезарията

Лятото постоянно ни отправя своите провокации към промяна – смяна на работата с ваканция, излети през уикенда вместо да си стоим кротко у дома, смяна и на нещичко в интериора на дома…

Да, тайфунът “ремонт” може да помете и цялото жилище, но само ако решим да му се поддадем! Но едно лекичко вихърче може да поиздуха тук-там из някое от помещенията  старите мебели, да промени цвета на някоя стена, да доведе в прилив на щедрост и нова покупка… защо не и ново обзавеждане за трапезарията, например!

За разлика от останалите функционални зони в дома, трапезарията е мястото, създадено с единствената цел да събира членовете на семейството за хранене в различните часове на деня, да забавлява техните гости, и не на последно място – да бъде трибуната, на която домакините да се похвалят пред тях с кулинарни постижения или пък да го правят просто за собствено удоволствие.

И въпреки, че вероятно всички, завладяни от идеята-фикс за нова трапезария, да  имат собствен поглед към мястото за хранене, ще припомним някои насоки за доброто функциониране на този кът.

Към цялата публикация >>>

Споделете: