Започва строителството на икономическата зона София-Божурище

Проектът е на стойност 42.5 млн. лв.

На 17 юни, понеделник, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва в церемонията за първа копка на Икономическата зона София-Божурище, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката.

Икономическата зона София – Божурище е проект на „Национална компания индустриални зони“. Началото му е поставено през септември 2010 г. , когато дружеството закупи терен от 1 914 000 кв. м от община Божурище. Това е най-големият проект за нова икономическа зона в България през последните години.

Първата инвестиция в рамките на Икономическата зона София – Божурище е на германската компания „Бер-Хелла Термоконтрол“, която ще изгради там ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили.

Проектът е на стойност 42.5 млн. лева. Преди месец дружеството получи за него сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции.

В церемонията за първата копка се очаква да присъстват президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и кметът на община Божурище Аспарух Аспарухов.

Церемонията за първата копка е насрочена за 17 юни, понеделник, от 10.00 часа.

Споделете: