„Колко природа ти е достатъчна?” е новото послание на НАТУРА 2000 в България за периода 2014 – 2023 г

Награждават победителите в Националния конкурс за послание на Национална информационна и комуникационна стратегия за Натура 2000

Днес, 11 февруари, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева ще връчи наградите на победителите в Националния конкурс за послание на Национална информационна и комуникационна стратегия за Натура 2000, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Събитието ще се проведе  от 12.00 часа в сградата на МОСВ /бул. „Мария Луиза”, зала 103/ .

„Колко природа ти е достатъчна?” е новото послание на мрежата НАТУРА 2000 в България за периода 2014 – 2023 г. То бе предложено от Сава Латев от Велико Търново в рамките на конкурса, проведен при изпълнението на проекта за разработване на Комуникационната стратегия за Натура 2000.

Конкурсът за послание стартира през октомври миналата година. Постъпиха над 180 предложения, които бяха класирани от специализирано жури с участието на актьорите Виолета Марковска и Иван Юруков.

В конкурса взеха участие и българи от Великобритания, Германия, САЩ, Италия, Белгия и Канада. Десетте най-добри послания бяха предложени за гласуване в специалната страница на конкурса в социалната мрежа „Фейсбук”.

Второ място и награда за най-млад участник получава деветгодишната Елица Ганева от София за „Зеленото бъдеще започва от теб!“.

На трето място е класирано посланието „Запази зеления цвят на България!”на Велина Атанасова от София. Награда за най-възрастен участник получава 63-годишният Петър Ковачев от Горна Оряховица. Актьорът Иван Юруков ще връчи наградите на най-младия и най-възрастния участник в конкурса.

На събитието ще бъде представен проектът по изготвяне на Националната информационна и комуникационна стратегия за Натура 2000.

 

 

Споделете: