Млада горичка от черен дъб засадиха край с. Негован

През 2014 ще бъдат залесени 540 дка общинска земя

През тази година ще бъдат залесени 540 декара

Днес, 7 април, кметът на София Йорданка Фандъкова участва в засаждането на дървета в местност „Парка”, край с. Негован, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В първия ден от Седмицата на гората в местността бяха засадени 100 фиданки черен дъб от жители на населеното място, ученици и общинското предприятие „Управление на общински гори и земи”. Присъстваха и заместник-кметът на София Мария Бояджийска и зам.-изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите Альоша Даков.

През тази година ще бъдат залесени 540 дка горски територии, общинска собственост с фиданки като бреза, черен и бял бор, липа, цер.

Столична община има последователна политика по отношение на залесяването на общински терени, каза кметът Йорданка Фандъкова. През последните 2 години са засадени 500 декара.

В градска среда по улици, булеварди и паркове ще бъдат засадени около 450 дървета. Дърветата, които са болни и опасни, се отстраняват и на тяхно място се засаждат нови.

В близост до с. Негован се изпълнява и демонстрационен проект за възстановяване на приоритетни хабитати тип влажни зони и видове с европейско значение по течението на р. Лесновска. Проектът се финансира с помощта на Оперативна програма „Околна среда”.

Споделете: