Млади музиканти творят в името на Земята и нейното оцеляване

Награждават днес лауреатите на 21-я международен конкурс  „Музиката и Земята”

Днес, 26 април, ще се състои гала концертът на лауреатите на Двадесет и първия международен конкурс за инструменталисти и композитори „Музиката и Земята”, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Връчването на лауреатските дипломи ще се състои от 18  часа в Залата на Гигантските кристали на Националния музей „Земята и хората”.

Министър Юлиян Попов ще поздрави лауреатите и ще връчи Голямата награда на конкурса – бронзова пластика „Музиката и Земята”, изработена от скулптора Минчо Минев.

За двадесети и първи пореден път събитието се провежда по повод Деня на Земята 22 април, под патронажа на министъра на околната среда и водите на Република България.

По традиция МОСВ оказва съдействие и финансова подкрепа за провеждането на фестивала. Главната цел е да се импулсират младите творци за създаване и изпълнение на музикални произведения, посветени на Земята и нейното оцеляване.

Организатор на събитието е Фондация „Земята и хората”. Конкурсът дава възможност на млади инструменталисти и композитори чрез изкуството си да изразят стремежа към свят на устойчиво отношение към околната среда, в който хората живеят в хармония с природата и помежду си.

В двадесетте досегашни издания на конкурса са участвали над две хиляди млади музиканти от 27 страни.

Споделете: