Национална конференция по предотвратяване и намаляване на отпадъците се провежда в София

 Форумът е в рамките на 4-тото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Днес, 22 ноември, министър Нона Караджова ще открие Национална конференция „Предизвикателствата пред България за предотвратяване и намаляване на отпадъците”, организирана от Асоциацията на еколозите от общините в България в партньорство с Министерството на околната среда и водите, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Събитието се провежда в зала „Мусала” на Интер Експо Център – София.

Конференцията се организира в рамките на четвъртото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се провежда в периода 17 – 25 ноември 2012 г. под патронажа на Янез Поточник, еврокомисар за околна среда, като част от политиката на ЕС за повишаване на осведомеността за стратегиите за намаляване на отпадъците в държавите членки.

Целта на този общоевропейски процес е да насърчи страните за  устойчиви действия за намаляване на отпадъците, да популяризира добри практики и да промотира промяна в потребителското поведение на гражданите.

Във форума ще участват представители на национални институции, местни власти, национални и регионални сдружения на общини, представители на организации за оползотворяване на опаковките и други специфични отпадъци, представители на НПО, консултанти и инвеститори, работещи в областта на управление на отпадъците.

 

 

 

 

Споделете: