Отбелязваме „Часът на Земята“ на 23 март

Светлините ще угаснат от 20.30 до 21.30 часа

Започнал през 2007 г. като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, „Часът на Земята“ се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи, която обединява хората с призив за по-устойчиво бъдеще. Миналата година в инициативата участваха 7 000 града от 152 страни в целия свят.

В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. се включиха 74 града.

За втора поредна година „Часът на Земята” ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш”, базирана в You Tube.

Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

През 2012 г. чрез „Аз правя, ти действаш“ 4 млн. души отправиха своите предизвикателства, като по този начин изразиха волята си за по-устойчиво бъдеще и вдъхновиха своите общности – информира сайтът на WWF.

Традиционно в инициативата WWF „Часът на Земята“ ще се включи и Министерство на околната среда и водите, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Утре, 23 март,  от 20.30 до 21.30 часа ще угасне осветлението на двете сгради на министерството – на бул. „Мария Луиза”22 и на ул.„Уилям Гладстон”67 в столицата, както и в сградите на поделенията на МОСВ на територията на цялата страна.

Електричеството ще бъде прекъснато и в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда с изключение на системите за денонощно наблюдение на параметрите на околната среда.

 

Повече информация:

http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/

 

Споделете: