Откриват нов завод за фиброоптични компоненти в столицата

Инвеститорът  Reichle & De-Massari AG е вложил  9.7 млн. лв. в новото предприятие

Днес, 2 октомври,  президентът на България Росен Плевнелиев ще открие завод на швейцарската компания Reichle & De-Massari AG за дизайн, производство и сглобяване на фиброоптични компоненти и платформи.

Общата инвестиция във високотехнологичното предприятие възлиза на 9,7 млн. лв. като в тази стойност  не е включена сумата от около 8 млн. лв. за закупуване на сградата на предприятието.

Новият завод  се намира в столичния квартал Хаджи Димитър, ул. Резбарска, 1Е. Очаква се броят на новооткритите работни места до  края на 2012 г. да  бъде 100. Продукцията от новото производство  ще се предлага в целия свят.

Швейцарската Reichle & De-Massari AG е едно от 500-те най-големи дружества в Швейцария. Към момента разполага със собствени пазарни организации в повече от 30 държави, групирани в седем търговски региона. Продажбите през 2011 г. са на обща стойност от 189.4 млн. швейцарски франка.

На церемонията по откриването ще присъстват извънредният и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария у нас Регина Ешер, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и представители на швейцарския инвеститор.

 

Споделете: