Официално приключи второто издание на „Зелената олимпиада“

В инициативата се включиха  5278 ученици  от цялата страна

В тазгодишното издание на „Зелената олимпиада“ се включиха 5278 участника от цялата страна

Днес, 6 декември, на официална церемония министър Искра Михайлова  закри второто издание на „Зелената олимпиада“ и връчи специални награди на най – активните участници, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.
Министър Михайлова връчи отличие на Любослав Асенов, ученик от 10 клас на ГПЧЕ “Ал.Константинов“ – Правец и две специални награди на екоклуб „Зелена детелина“ от  Първа АЕГ и на екоклуб при Испанска гимназия в София.
Сред отличените участници са и второкласниците Николай Петков от ОУ “Васил Левски“- Плевен и Емил Караганев, от ОУ „П.Р. Славейков“ – Бургас.
„Вие сте колеги на всички, които имат отношение към околната среда, към опазване на природата и към грижата на всеки един от нас и отговорността, която носим, за да предадем природата на бъдещите поколения. Ще се радвам да имаме колкото се може повече участници във всяка инициатива, организирана от Министерство на околната среда и водите. Да си партнираме в такива успешни кампании с неправителствения сектор и с други институции, защото грижата за околната среда е наша обща грижа, задължение и отговорност“, каза в своето приветствие към участниците министър Михайлова.
В тазгодишното издание на „Зелената олимпиада“ се включиха 5278 участника от цялата страна, седмокласниците са сред най- активните, 29% от учениците са се справили без грешка с теста в онлайн платформата на конкурса. Сред градовете с най- активни участници са Димитровград, Монтана, Добрич, Плевен, Бургас и София .

Споделете: