Подписват договор за широколентов достъп до интернет

Стойността на проекта „Развитие на високоскоростен широколентов достъп в Република България е 39 123 029.84 лв.

Днес,  24 октомври,  в Гранитна зала на Министерския съвет ръководителят на управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ Деница Николова и изпълнителният директор на ИА „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за широколентов достъп. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ

На церемонията ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Стойността на проект „Развитие на високоскоростен широколентов достъп в Република България, посредством изграждането на критична, защитена, сигурна и надеждна обществена ИКТ инфраструктура“ е 39 123 029.84 лв.

С тези средства ще бъде създаден широколентов достъп от следващо поколение за нуждите на електронното управление. Чрез проекта ще бъде осигурено развитието  на услуги за гражданите и бизнеса в икономически изостанали райони на страната.

 

Споделете: