Провежда се онлайн дискусия на тема „Климатичните изменения и районите със значим потенциален риск от наводнения”

Форумът е по повод на Световния  ден за борба с климатичните промени 15 май

Днес, 14 май, министър Юлиян Попов ще участва онлайн, чрез видеоекран, в дискусия на тема „Климатичните изменения и районите със значим потенциален риск от наводнения” с ученици от Младежкия воден парламент, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Дискусията  е организирана от Басейнова дирекция – Пловдив и ще се проведе  в информационния център на  ул.”Янко Сакъзов” 35.

Младите еколози ще имат възможност в реално време да задават въпроси на министър Попов, както и да изложат своите позиции за действия против изменението на климата. Участие ще вземат ученици от три пловдивски училища, членове на Младежкия воден парламент.

Събитието се провежда по повод на Световния  ден за борба с климатичните промени 15 май. Той е обявен от министрите на страните – членки на Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата, подписана на 5 юни 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Документът е ратифициран от нашата страна през март 1995 г.Всяка година правителства, бизнес компании, неправителствени организации от цял свят координират действията си за намаляване на тенденцията към глобално затопляне.

Изменението на климата е една от най-големите заплахи в живота на нашата планета и пряко влияе върху опазването на питейните води – е акцентът в дискусията с младите еколози от Младежкия воден парламент в Пловдив.

 

Споделете: