Проектът Serdika Offices бе отличен с приз за зелена сграда в Югоизточна Европа

Наградата бе присъдена на осмото издание на годишните награди EuropaProperty SEE Real Estate Awards

Наградата за зелена сграда в Югоизточна Европа в рамките на международния конкурс за недвижими имоти SEE RealEstateAwards бе присъдена на Сердика офиси – бизнес сградата, собственост на австрийската компания S IMMO AG.

Проектът, който се  състезава в категория за зелени сгради, бе отличен за внедрените решения за енергийна ефективност.

Организатор на престижния конкурс, който се провежда за осма поредна година, е специализираната медия EuropaProperty. Заключителната церемония по награждаването тази година се състоя в Букурещ. Представители на 26 компании от сферата на недвижимите имоти, финансите и инвестициите оценяваха проектите. Изборът на победителите беше удостоверен от Ernst & Young.

„Сертификатите и наградите за зелени сгради, присъдени на нашите проекти,  подчертават отговорния подход на S IMMO и са резултат от заложените високи стандарти за качество. Част от нашата стратегия за корпоративна социална отговорност е именно акцентът, който поставяме върху достигане на най-високи нива на екологични, икономически и социални стандарти както в новите проекти, които развиваме, така и  при реновацията на съществуващи имоти. Щастливи сме, че усилията ни получават международно признание“, заяви Фридрих Вахеринг, член на Управителния съвет на S IMMOAG.

Бизнес сградата на Сердика Офиси е построена на осем етажа над Сердика Център на централния бул. Синтняково в столицата. За постигането на по-висока енергийна ефективност допринася Системата за управление на сградата (СУС).

СУС контролира осветлението на общите площи, паркинга и при наемателите, отоплението, вентилацията, охлаждането, програмирането на асансьорите и др. Зеленият покрив допринася за по-малкия въглероден отпечатък върху околната среда.

Благодарение на големите зелени площи на покрива, сградата позволява усвояването на по-голямо количество дъждовна вода, подобрява качеството на водата и същевременно абсорбира замърсителите и CO2. Прозорците и слънцезащитните приспособления имат двойно вътрешно остъкляване и ламинирано нечупливо стъкло от външната страна. Този тип прозорци допринасят за по-добра енергийна ефективност на сградата.

Сердика Офиси притежава Златен сертификат за устойчиво развитие DGNB, издаден от престижната  GermanSustainable Building Council.

Инвеститор в Сердика Офиси е S IMMO AG – първата инвестиционна компания за недвижими имоти в Австрия, листвана на Виенската Стокова борса от 1987 г. Компанията е фокусирана върху дългосрочни доходоносни инвестиции в областта на недвижимите имоти, посредством придобиване, отдаване под наем, управление и продажба на сгради, както и върху проекти в Австрия, Германия и шест държави от региона на Централна и югоизточна Европа.

Пропърти мениджмънтът се осигурява от ECE – европейски лидер в своята област.

 

Споделете: