Пьотр Нестеров с първата българска победа на Sofia Open 2022

Турнирът на Sofia Open 2022 от календара на ATP се провежда в зала Арена Армеец от 25.09 –  02.10.2022 г.

Първата българска победа на Sofia Open 2022 вече е факт!

Донесе я дебютантът Пьотр Нестеров, който се наложи със 7:6 (4), 6:4 над Салваторе Карузо (Италия). Срещата продължи два часа и 15 минути, а след последната точка Нестеров стана петият българин с победа на Sofia Open!

„Чувството е неописуемо. Искам да благодаря на всички хора, които дойдоха да ме подкрепят. Посвещавам тази победа на Александър Лазаров, който ме подкрепя и ми даде доста полезни съвети“, каза в интервюто на корта Нестеров.

„Напрежението го имаше, но се опитах да играя за всяка една точка без да мисля за резултата. В края на двубоя бях доста уморен и си казах, че просто трябва да си вземам сервис-геймовете“, добави още Нестеров.

Първият сет на срещата се превърна в истински тенис маратон. Двамата си размениха по два пробива и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Нестеров се наложи със 7:4 точки и откри резултата след час и 33 минути игра!

Вдъхновен от успешния финал на сета, 19-годишният българин, №884 в ранглистата, започна с пробив втората част, който впоследствие успешно затвърди за аванс 2:0. До края на двубоя българинът показа изключително стабилна игра при свой начален удар и не даде шанс на Карузо, бивш №76 в ранглистата, да мисли за обрат.

В понеделник – 26.09.2022 г. Нестеров ще срещне Драгош Мъдъраш (Швеция) в спор за място на основната схема на Sofia Open 2022.

Споделете: