Стан Вавринка е вече в София – видя най-напред катедралата „Свети Александър Невски“

Веднага, след като кацна в България за първи път и преди да се отправи към „Арена Армеец“ за първата си тренировка на българска земя, носителят на три титли от Големия шлем направи кратка спирка пред катедралата „Свети Александър Невски“.

Снимки: Автор: LAP.BG

Стан Вавринка разгледа катедралата и позира за няколко снимки пред нея. След това даде пресконференция пред българските медии в зала „Арена Армеец“.

Изключително позитивен, усмихнат и в добро настроение, Стан отговори на всички въпроси на журналистите и се изказа изключително ласкаво за Григор Димитров, с който те са в много добри, приятелски отношения и често тренират заедно, а и обичат да играят на двойки в турнири.

„Говорих с Григор, когато той игра миналата година. Беше страхотно, атмосферата беше прекрасна, централният корт е голям, чух добри неща и нямам търпение да играя.“ – каза Вавринка.

Стан сподели също така, че се чувства много по-добре физически отколкото в Мелбърн, че е имал много тежки 6 месеца след операциите на коляното, които претърпя. Не е бил напълно готов за Мелбърн, но сега се чувства добре и е много по-подготвен и щастлив да играе тук на турнира Diema Xtra Sofia Open 2018.

“ За мен е много важно да играя ден за ден, ще се опитам да спечеля и утре. Винаги искам да печеля, когато съм на корта“

В отговор на журналистически въпрос за предстоящия му мач с Клижан (Словакия), Стан Вавринка отговори: „Ще е труден мач. Той имаше проблем с контузии. Играх с него на Аустрелиън Оупън миналата година. Той е много опасен играч, особено по това време на годината. Ще е интересно и да видя какво е моето ниво и как ще се справя с това предизвикателство“.

………………………………………………………………………………………..

Швейцарецът ще изиграе първия си мач от DIEMA XTRA Sofia Open 2018 срещу Мартин Клижан (Словакия) в четвъртък (8 февруари) не преди 18 часа.

Споделете: