Стартира кампанията за пролетното почистване на столицата

146 фирми ще участват безвъзмездно в кампанията, която ще продължи до 25 април

Днес, 2 април,  в парка Заимов на София стартира кампанията за пролетно почистване и облагородяване на града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

С пребоядисването на пейки в парка от представители на общината, доброволци и известни тв лица се поставя началото на 3-седмичната кампания, която ще продължи до 25 април.

В рамките на тези три седмици ще бъдат предприети мерки за изчистване на междублокови пространства, паркове, градини, ще бъдат премахнати нововъзникнали незаконни сметища на територията на София.

146 фирми ще участват безвъзмездно в пролетното почистване на София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на отриването на кампанията.

„Нерегламентираните сметища в София стават по-малко, но все още са много. Миналата година Столичният инспекторат е идентифицирал 189 такива сметища, а тази година – 139. Насочваме техника на 146 фирми, които се отзоваха и участват доброволно и безвъзмездно в кампанията”, каза Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че в рамките на пролетното почистване в столицата софиянци могат да оставят до кофите за боклук едро-габаритни отпадъци, които ще бъдат извозвани безплатно. След приключването на кампанията на сайта на Столичния инспекторат ще има публикуван график с датите за извозване на едро-габаритни отпадъци.

Столичният кмет допълни, че на депо „Надежда” се приемат безвъзмездно такива отпадъци и гражданите могат да се възползват от тази услуга.

„Видяхме гражданската енергия, която през последните месеци е налице. Смятам, че хората са много мотивирани и всяка година ще излизат да чистят с готовност”, допълни Йорданка Фандъкова.

Споделете: