Утре подписват договор за реконструкция на водната инфраструктура в Благоевград

Проектът е на стойност над 7 милиона лева от Оперативна програма „Околна среда”

Днес министър Нона Караджова ще посети Благоевград по покана на кмета Атанас Камбитов за подписване на договор за водната инфраструктура на града.

Двамата ще проведат работна среща днес,  28 юни, на която ще обсъдят възможностите за реализиране на проекти по Оперативна програма „Околна среда”, както и бъдещото строителство на регионалното депо за отпадъци.

Също днес министър Караджова ще участва в изнесено заседание на парламентарната комисия по околната среда и водите заедно със заместник-министрите Евдокия Манева и Ивелина Василева. Ръководният екип на МОСВ ще представи пред депутатите информация за състоянието и перспективите в областта на управление на отпадъците и пречистването на отпадъчните води в курортните комплекси и районите за спорт, туризъм и реакреация на територията на област Благоевград.

Утре, 29 юни,  министър Нона Караджова и кметът на града Атанас Камбитов ще подпишат договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Реконструкция на градска пречиствателна станция за отпадъчни води и изграждане на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов” в Благоевград”.

Проектът е на стойност над 7 милиона лева от Оперативна програма „Околна среда”.

Споделете: