„Здравей, бъдеще!“ – мотото на новите колекции на Roca

С впечатляващи новости и бляскаво парти Рока България отбелязва 100-годишния юбилей на компанията Roca 

01

2017 г. е от изключителна важност за лидерът в обзавеждането за баня Roca – през тази година испанската компания празнува своя 100-годишен юбилей!

Екипът на Рока България

През своите 100 години, компанията Roca има важна роля за еволюцията на пространството на банята по света. Roca e пионер в намаляване на обема на тоалетното казанче до впечатляващите 3,5/2 литра, създава прототипа на най-познатата днес тоалетна тип „моноблок“ и първия едноръкохватков смесител, разработва нови технологии за икономия на вода и енергия в банята и иновации по отношение на материалите и дизайна на продуктите за баня.

Серхио Кастро, изпълнителен директор на Roca за Югоизточна Европа

Непрестанните инвестиции, предприемаческият дух и независимост (компанията остава фамилна собственост), печелят на Roca в световен мащаб признание като компания – еталон в сферата на дизайна и производството на продукти за банята. Със своите 100 години история, Roca уверено стъпва в бъдещето на банята.

Hello Future

Обновената експозиция в изложбената зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София (с много работещи модели) представя най-новите тенденции и продукти на компанията под мотото Hello Future. За Roca, бъдещето на банята включва високи технологии и новаторски подход. Доказателство за това е водещата колекция за баня Inspira.

Inspira

Inspira e нова концепция за банята, създадена e в три варианта – ROUND, SOFT (със заоблени ъгли) и SQUARE. Всеки от тях може свободно да се комбинира с останалите.

Inspira

Mинималистичните  линии прилягат с лекота на решенията и стиловете в различни бани. Умивалниците във всички възможни варианти са деликатни и изключително фини и леки. Създадени са от новия материал Fineceramic®, керамика с 40% по-лека и 30% по-издръжлива от традиционните материали.

Мебелите от колекцията дават повече място за съхранение и екстри като вградено лед осветление. Изборът е между три различни покрития.  Съчетават се с всеки един от умивалниците.

002

Inspira предлага пълна гама санитарен порцелан. Окачените тоалетните са с новата технология Clean Rim, без ринг, а тоалетните казанчета са с двоен бутон 4,5/3 л за икономия на вода. Колекцията включва и „смарт тоалетната“ In-Wash Inspira.

Умните тоалетни (smart toilets) заемат специално място в обновената експозиция Roca. Представени са In-Wash®, нов Multiclean®, In-Tank®, Clean Rim®.

In-Wash

In-Wash® е разработен от международен екип дизайнери и инженери, експерти в продуктите за баня. Адаптира се към индивидуалните нужди на потребителя и дава ново определение за “хигиена” без тоалетна хартия и мокри кърпички, само с вода. Интерфейсът на дистанционното управление е напълно интуитивен.

Продуктът има сензор за засичане на потребителя, който блокира функциите по измиване и подсушаване, когато седалката е свободна. Върховете на дюзите се самопочистват преди и след употреба с филтрирана вода. In-Wash® може да се интегрира във всяка баня и пространство.

Умни тоалетни

Познатите вече уелнес седалки Multiclean® са с нов дизайн и съвместими с различни тоалетни Roca. Технологията Clean Rim® – за тоалетни без ринг, осигурява изключителна хигиена, лесно почистване и икономия на вода. В действащ вариант е представена и първата иновативна тоалетна с вградено казанче In-Tank®.

Новите структури RIS на Roca правят монтажа на стенните тоалетни лесен и надежден.

roca-5

Новото поколение смесители Roca са представени от сериите Atlas, Lanta и Naia със системата Cold Start за икономия на енергия и уникален ограничител на дебита от 5 л/мин., позволяващ пестене на вода.

Stratum

За да осигури достатъчно място за съхранение в банята, Roca продължава да развива гамата от мебели. Сред новите продукти се откроява новият мебел Stratum.

Stratum

Освен с дизайн, Stratum впечатлява с просторни чекмеджета, без изрязване за сифон. Отварят се докрай за по-лесен достъп и имат удобни органайзери. В корпуса му са скрити електрически контакт и дискретни Bluetouth колони.

Stratum

Още новости в света на банята предлага експозицията Hello Future в обновената изложбена зала Roca, включително най-новите модели керамични стенни и подови покрития от Roca. Впечатляващите продукти са резултат на натрупания и развиван 100 години експертен опит на Roca в създаване на пространството на банята.

В Експо Баня София може да се види и юбилейната експозиция 100 години Roca. Тя представя историята на компанията през погледа на рекламните комуникации.

100 години Roca

Много гости уважиха юбилея на компанията. Сред тях бяха дългогодишни партньори, специалисти от строителния бранш, архитектурата и интериорния дизайн, приятели, светски личности и медии.

Веселин Симов и Ники Кънчев

Елегантното събитие бе в Музея за история на София (бившата Централна минерална баня).

001

Втори домакин и водещ на вечерта бе Ники Кънчев. Гостите се насладиха на изпълненията на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски в съпровод на Венета Нейнска, пиано.

Програмата...

Теодосий Спасов в джаз трио с Мирослав Турийски – клавишни, Начо Господинов – ударни, представиха свои интерпретации, сред които и композицията „Ние сме вода“ на Теодосий Спасов, създадена за международната фондация We Are Water, инициатива на компанията Roca.

Теодосий Спасов

За приятната и елегантна атмосфера допринесоха и дамите от KвартетЪТ в състав Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Илияна Колева – виола , и Йоанна-Мария Тодорова – виолончело.

Дизайнери от НБУ

Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери  Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.

Творбите на Александра Янакиева, Александрина Дерменджийска, Велиана Лобошка, Любомира Пецанова, Петя Стоянова, Радко Стайков, Теодора Лазаров, Християна Димитрова, Цветелина Абаджиева, Мария Далчев, Александра Петрова и Стефани Тодорова, създадени под ръководството на ст. преп. Катерина Цанева, показаха свеж поглед, талант и стил.

Roca – компанията, която подпомага развитието на младите таланти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн с инициативата Jumpthegap, пожелава успешно бъдеще на младите български дизайнери.

………………………..

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.bg.roca.com

Споделете: