Жребият за Diema Xtra Sofia Open 2018 беше изтеглен днес

Днес в 15 часа беше изтеглен жребия за предстоящия турнир „Diema Xtra Sofia Open“ 2018.

На церемонията присъстваха Катерина Генова – главен секретар на федерацията, Пол Макнами – турнирен директор на Diema Xtra Sofia Open 2018 и Миро Братоев. В присъствието на Михаил Южни (Русия) – бивш N 8 в класацията на ATP и ракета N 2 на България – Димитър Кузманов, както и на много български и чужди медии акредитирани за събитието, беше изтеглен жребия за сингъл за турнира в Арена Армеец.

Топ поставен в схемата  под номер 1 е Стан Вавринка,  който стартира директно от втори кръг, а водач на долната част на схемата е Адриан Манарино (Франция). Адриан Манарино е от играчите, които досега не е пропускал участие на турнира в София. В дебютното издание на турнира достигна до четвъртфиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Роберто Баутиста Агут. Той започва директно от втори кръг, където ще срещне Маркос Багдатис или Михаил Кукушкин

Победителят в държавното ни първенство Александър Донски ще се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата Стан Вавринка, ако успее да преодолее първия си съперник (квалификант) в предстоящите квалификации, които започват на 04.02. (неделя) и 05.02. (понеделник)

Адриан Андреев пък започва срещу Денис Истомин от Узбекистан. Те са в същата четвъртина с Донски и трикратния шампион от Големия шлем – Стан Вавринка.

Третият български участник с уайлд кард – Димитър Кузманов стартиращ директно в основната схема се изправя срещу португалеца Жоао Соуса. Победителят от двойката ще играе срещу Малек Джазири или Максимилиан Мартерер. Кузманов е в четвъртината на Филип Колшрайбер (Германия) – 4-ти поставен в основната схема.

Diema Xtra Sofia Open“ стартира на 4 февруари (неделя), когато ще се изиграят квалификациите.

В квалификациите с уайлд кард участват още двама българи Александър Лазов и Александър Лазаров.

Финалът е на 11 февруари (неделя). Билети може да се закупят в мрежата на eventim.bg в цялата страна, както и партньорската мрежа в цяла България:  на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК, на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV,      във всички книжарници Orange, Технополис, Usit Colours и Български пощи.

Билетите са в 3 ценови категории спрямо мястото в залата.

 

Споделете: