14 дни до Sofia Open 2020

Каспър Рууд – вундеркиндът на Норвегия

Само 14 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината!

Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Само на 21 години, Каспър Рууд влезе завинаги в историята на спорта в Норвегия, след като стана първият представител на тази държава с титла от АТП тура. В началото на годината Рууд спечели турнира на червени кортове в Буенос Айрес. Финалист е от турнирите в Сантяго и Хюстън.

В края на септември тази година, след достигането до полуфиналите в Хамбург, Рууд записа личен рекорд в ранглистата, изкачвайки се до №25 в света. Той е норвежецът с най-висок ранкиг в историята, изпреварвайки баща си Кристиан, който е и негов треньор – бивш №39 в света (октомври 1995).Каспър Рууд е и бивш №1 при юношите.

В турнирите от „Големият шлем“ е достигал до третия кръг три пъти: „Ролан Гарос“ 2019, 2020  и US Open 2020. В Рим записа най-голямата победа в кариерата си, отстранявайки №8 в света Матео Беретини на път за полуфиналите.

Каспър Рууд започва да играе тенис на 4 години, разбира се, благодарение на баща си. Чувства се най-добре на червени кортове, любимият му удар е форхендът, а любим турнир – Монте Карло. Идол в детските години му е бил Рафаел Надал. Споделя, че ако не се е занимавал професионално с тенис, е щял да стане пилот. Обожава да играе голф и да гледа хокей. Любимият му отбор е „Тампа Бей Лайтнинг“.

 

Споделете: