2 дни до старта на Sofia Open – на вашето внимание – Карен Хачанов

Карен Хачанов – с горещ характер и фен на „горещите“

Два дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година  – тенис шоуто Sofia Open. Част от световния елит на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „Арена Армеец“ е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината.

Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2019″.

Представяме ви – Карен Хачанов

Карен Хачанов е №11 в световната ранглиста и ще дебютира на Sofia Open. Въпреки че все още е доста млад, 22- годишният руснак вече успя да спечели сърцата на милиони фенове по целия свят с уникалната си техника на корта.

Карен е роден на 21 май 1996 г. в Москва. Корените му са от Армения, но самият той не е живял там. Често обаче посещава страната за почивка или ангажименти свързани с тениса.
Дядото на Хачанов по бащина линия е роден и дълго време живее в Ереван. По-късно той отива в столицата на Русия, където пренася цялото семейство.

Майката на Карен работи в медицината, а баща му е бивш волейболист на професионално ниво.
Майка му също е правила опити в различни дисциплини, но като аматьор. Така че не е изненадващо, че в такова активно семейство е роден знаменит тенисист.

От ранна възраст Карен се запалва по баскетбола и тази любов продължава и до днес. Когато е на на три години, родителите му го записват да тренира тенис. Дядото настоява детето да последва стъпките
на майка си и да следва медицина, но Карен успява да убеди роднините си, че ще свърже живота си с професионалния спорт. На 7-годишна възраст той вече е твърдо решен да се развива в тениса.
През 2008 г. Карен израства с цели 12 сантиметра. Такива промени в организма влияят силно върху координацията на движенията. Но той не се отказва и започва да тренира още по-усърдно, за да свикне с тялото си.

Бащата на младежа споделя, че като тийнейджър е имал горещ нрав, което често е водело до изблици на гняв по време на мачове му. Той чупи ракети и не се държи подобащо със съдиите. Но с течение на времето успява да успокои страстта си и започва да приема много по-спокойни неуспехите.

Негови идоли в детството са Марат Сафин и Хуан Мартин дел Потро. През 2013 г. Хачанов печели Европейското първенство за младежи до 18 години. На възраст от 17 години и 157 дни, той става най-младият руски тенисист, който дебютира в ATP. 
Едва на 20 години влиза в топ 100 на световната раглиста. През 2016 г. идва и първата му титла в турнир от ATP, побеждавайки на финала в Чънду Алберт Рамос Виньолас.
Карен не обича да споделя детайлите от личния си живот с журналисти и фенове. Той се опитва да спаси близките от повишеното обществено внимание. Но наскоро призна, че е женен от две години. 

В свободното си време Хачанов обича да пътува по света и да посещава нови страни. Карен е много голям фен на футболния Реал М, а в НБА отдава предпочитанията си на Маями хийт.

Споделете: