28 септември – Ден на отворените врати в Министерството на околната среда и водите

МОСВ се присъединява към отбелязването на Международния ден на правото да знам

 

Министерството на околната среда и водите се присъединява за втора поредна година към отбелязването на Международния ден на правото да знам, като обявява 28 септември 2012 г., петък, за Ден на отворените врати.

Централната администрация в двете сгради на министерството в София на бул. „Мария Луиза” 22 и ул. „У. Гладстон” 67, Изпълнителната агенция по околна среда и регионалните структури на територията на цялата страна ще приемат граждани от 9.00 до 17.30 часа.

Международният ден на правото да знам – 28 септември, се отбелязва за десети път в България по инициатива на Програма Достъп до информация, която ще обяви годишните награди за принос в областта на свободата на информация от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

Целта на програмата е да насърчи институциите в страната да бъдат прозрачни и открити пред обществото, а гражданите да упражняват правото си на достъп до информация.

За последните три години ръководството на МОСВ успя да възстанови принципите на открито управление, диалог с всички партньори, контрол и отчет пред обществото и да подчини дейността на ведомството на прозрачни правила и улеснено издаване на различни документи.

Денят на правото да знам е кулминация в кампаниите на много институции и неправителствени организации по света за прозрачно, отчетно и отворено управление. Той се отбелязва от 60 организации в над 40 страни.

Споделете: