6 дни до старта на Sofia Open 2020 – Представяме ви Пабло Карено Буста

Пабло Кареньо Буста – постоянството е гаранция за успех

Само 6 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември.

Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?!

Отново най-силният от категория АТП 250 за годината!

Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Пабло Кареньо Буста, който ще дебютира на Sofia Open, е един от най-постоянните играчи в Тура за последното десетилетие.

Фактите са красноречиви – той е един от седемте в света, които могат да се похвалят с над 30 победи във всяка от последните четири години (заедно с Джокович, Надал, Тийм, А. Зверев, Баутиста Агут и Иснър).

Пабло Карено Буста има спечелени четири АТП титли поединично и също толкова на двойки. Беше част от състава на Испания, който грабна Купа „Дейвис“ в края на сезон 2019.

В турнирите от Големия шлем е двукратен полуфиналист на US Open (2017, 2020), двукратен четвъртфиналист на „Ролан Гарос“ (2017, 2020) и двукратен осминафиналист на Аустрелиън оупън (2018, 2019).

През 2013 г. записа впечатляваща серия от 35 последователни победи на „Фючърс“ турнири и 17 на такива от „Чалънджър“ сериите, което му спечели наградата за Най-прогресирал играч през сезона.

Започва да играе тенис когато е на шест години. Изненадващо за испанец, но до тийнейджърските си години тренира предимно на твърди кортове.

Когато е на 15 започва да взима кариерата си в тениса на сериозно и за тази цел се мести в клуб в Барселона. Той е единственият спортист в семейството. Баща му Алфонсо е архитект, майка му Мария Антония е лекар. Има и две сестри – Лусия и Алисия.

В детските си години се възхищава на Хуан Карлос Фереро, срещу когото мечтае да излезе на корта, и Давид Ферер. Споделя, че най-много обича да играе на клей, а за свой любим удар определя бекхенда. Очаквано е луд по футбола, като подкрепя тима на „Спортинг“ (Хихон).

Споделете: