7 дни до старта на Sofia Open – Гаел Монфис – всеобщият любимец!

Гаел Монфис – всеобщият любимец, абониран за финали…

Точно седем дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Световният елит на аристократичния спорт ще завладее България
от 3 до 10 февруари.“Арена Армеец“ е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината.

В дните преди старта продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2019″ Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Няма да е грешка ако кажем, че Гаел Монфис е най- ексцентричният участник в четвъртото издание на турнира в София.

32-годишният французин има уникалната дарба да печели привържениците на своя страна без значение в коя точка на Планетата играе. Той излиза на корта с мисията не само да спечели, но и да забавлява – както себе си, така и публиката. И му се получава.

Монфис влиза в професионалния тенис през 2004 г., когато е на 18. Година по-късно печели първата си титла на червените кортове в полския град Сопот. Първият голям пробив в тура осъществява през пролетта на 2008-а, когато достига до полуфиналите на домашния му турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“.

Мнозина го определят за бъдещ №1 и вероятно щяха да познаят, ако не бяха множеството травми, с които впоследствие се сблъска французинът. Притежател е на 7 АТР титли, последните шест от които спечели на твърди кортове.

Французинът има изиграни общо 28 финала в тура, в това число и три от веригата „Мастърс 1000“. Върховото му класиране в световната ранглиста е №6 от есента на 2006 г., когато игра полуфинал на US Open.
Характерни за стила му на игра са плонжовете, които използва на всякакви кортове. Определян е за един от най-добрите в света, когато става въпрос за игра от основната линия. Самият Рафаел
Надал споделя, че никога не виждал по-атлетичен тенисист от Монфис.

Французинът е дете на света. Баща му Руфен е родом от о-в Гваделупа, а майка му – Силвет, от о-в Мартиника. Прякорът му е „Ла Монф“.

За свой идол определя американската легенда Артър Аш. Парижанинът е страстен привърженик на баскетбола. Симпатизира на Детройт пистънс. Любимият му играч пък е Кармело Антъни.

Известен е и със страстта си към брейк танците.

Споделете: