Започва специализираният форум Архитектурно-строителна седмица

Професионалното бизнес изложение ще се проведе от 16-ти до 19-ти юни в Интер Експо Център – София

На 16 юни в Интер Експо Център в София започва 21-то издание на международното специализирано изложение Архитектурно-строителна седмица.

През последното десетилетие професионалният форум се наложи като водещ за българския строителен сектор. Чрез присъствието на изложители и посетители от България и чужбина, събитието създава възможности както за развитие у нас, така и за излизане на международната сцена.

Въпреки пандемичната обстановка през изминалата година, международният изложбен център доказа водещата си позиция като безопасно и сигурно място за провеждане на международни форуми. Освен стриктното спазване на националните и международните здравни изисквания, са въведени и „Вътрешни правила“, сред които: интелигентно управление на вентилационните системи, Crowd management, отстояние между щандовете, строг контрол при почистването и др.

По време на Архитектурно-строителна седмица отново ще проследим потенциала в секторите на „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“, „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”. Ще бъдат дадени отговори и на редица важни въпроси – например, как технологиите промениха отоплението и климатизацията?

Системните решения – управлението е вече и онлайн

Сензорно управление и възможност за контрол от разстояние дава контролерът NIBE SMO S40. Той оптимизира работата на климатични системи в дома и офиса. Предлаган от Термо-помпени системи, може да бъде внедрен в Smart home, а при комбиниране с термопомпи NIBE въздух-вода и други компоненти, се създава интегрирана климатична система.

Ще се запознаете и с интелигентни хибридни системи за отопление и охлаждане. Те бързо навлизат в новото строителство и реновирането на стари сгради, съчетавайки икономия, ефективност и екологичност. Подходящи са за жилища с вентилаторни конвектори или в комбинация с подово отопление и охлаждане. Превключването между режимите на работа е автоматично, а системата на Екотерм проект винаги избира най-икономичния вариант.

Следва още едно решение – приложимо и за търговски и офис сгради и за къщи. Това са системите за рекуперация на топлина и свеж въздух. Все по-навлизащи в ежедневието, те едновременно и непрекъснато извличат застоялия въздух, обновявайки го със свеж. Захранващият и отвежданият потоци се насочват един срещу друг в отделни канали, а отработеният въздух загрява постъпващия. Системата пести енергия, подава въздух равномерно в помещенията като го пречиства. Контролът на работа при ниски температури е автоматичен, а цялата система може да се управлява онлайн през смарфон или таблет.

Акцент на някои от изложителите, сред които Елко Еп България, ще бъдат домашната и сградната автоматизации.

ММС Инк, представител на Daikin, ще се фокусира върху климатичната техника, фотоволтаичните панели и системите за окачване. С опита си за изграждане на пасивни сгради ще ни запознае EUDOMUS.

Съвременните технологии дават неограничени възможности. Тази мисъл пораждат стъклените системи от последно поколение. Иновативните методи на производство и създаване на материалите, предложени от LYATEV, дават възможност за изграждане на стъклени преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклявани тераси, зимни градини и още, и още…

Разбира се, на Архитектурно-строителна седмица ще открием и доказали се продукти, в които са внедрени модернии технологии на контрол. Сред тях са газовите котли Frisquet, които обаче са с вградено дистанционно управление, както и електрическитe котли „Мега-Терм“, изработени от едноименната фирма.

И за материалите

Безспорно е, че оптималните нива на отопление и охлаждане се постигат чрез внедряването и на иновативните продукти, създадени с високотехнологични методи и материали. Такива са изолиращите кофражни форми, които дават възможност за високоефективно и качествено създаване на енергоефективни сгради с двойноизолирани стени и конструкции, земетръсоустойчиви и екологични съоръжения.

Екологичността е водеща при кофражните блокове на GreenBuild Property. Създадени от остатъчна дървесина, елементите съчетават всички приоритети на еко строителството. Представени на изложението ще бъдат и IKO Summa.

Първата от ново поколение битумни хидроизолационни мембрани, предлагана от ARMORMAT, е с повишена огъваемост при ниски и изключителна устойчивост на високи температури. Ще се запознаем и с качествата на топлоизолационните панели ASSAN PANEL. Този тип „сандвич-панели“ са рационален избор, когато желаем да съчетаем топла, водна и звукоизолация.

Освен новостите, които браншът ще предложи по време на изложението, организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма.

Международна коференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, иновативни продукти. Това са само някои от акцентите на съпътстващата програма на изложение Архитектурно-строителна седмица, а пълната програма можете да видите ТУК!

Изложението ще предостави възможност отново за срещи на живо с представители на компании от различните сектори на бранша.

Специализираният форум стартира на 16-ти юни и ще продължи до 19 юни включително.

 

 

Споделете: