Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи!

Жилищна сграда „Даная“ грабна приза в най-зелената надпревара!

В последния ден на цветния месец май, малко след еуфорията покрай абитуриентските балове и на прага на лятото, днес точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и реновирани исторически сгради.

Журито в конкурса – всички вие, приятелите на Баумит, отредихте три места за  победителките, а именно:

На първо място застана Жилищна сграда с гаражи “Даная”!


Обектът е в категория Жилищни сгради – ново строителство и се намира в град София, ж.к. Младост 4, 440А. Проектанти на обекта са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД. Инвеститор, заявител и изпълнител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД.

Пролетната фасада е осъществена с помощта на Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

На второ място се класира:


Обект 6 от категория „Нежилищни сгради – ново строителство“ – Хотел и конна спортна база в село Житница.Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI – project & consulting group. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

На трето място се нареди:

Обект 4, от категория „Реновиране на исторически сгради“  – Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”.

За възстановяването на тази изключително красива фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

Баумит България и ние честитим на победителите! Очаквайте пролетните факади  на големия финал през 2018!

Началото на етап лято стартира утре!

Споделете: