Къща за гости в с. Градево грабна приза за най-красива зимна фасада!

Приключи и етап „Зима“ в конкурса на Баумит „Фасада на годината 2015“

Сезон "Зима" на конкурса "Фасада на годината"

Всяка година по  правилата на природните закони зимата идва и си отива… Е, понякога не бърза да го прави, друг път си играе с нас, маскирана като пролет, но такава е тя – снежна кралица с добро чувство за хумор!

Но с правилата в конкурса на Баумит „Фасада на годината“ шега не бива – точно в определен ден и час състезанията започват… и приключват!

Така неминуемо дойде и финалът на зимния етап на конкурса „Фасада на годината 2015″,  с който приключва и целият конкурс за предходната година!

1800 ценители на красивите фасади сред вас гласуваха и оказа твърда подкрепа на своите фаворити!

Ето какво показват финалните резултати:

На първо място със 778 гласа на публиката застана обект 9 – „Къща за гости“ в село Градево, община Симитли. Само преди 2 седмици тя беше на временното второ място с 255 гласа.

obekt-9

Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е ЕТ „Борислав Илиев – 1973“, проектант е арх. Любомир Огорелков, а изпълнител е „Корект строй“ ООД, вложил по фасадата  Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.

На второ място с 594 гласа е обект 1 -„Международен образователен бизнес център“ в гр. Гоце Делчев на ул. „Дунав“ 5.

obekt-1

Инвеститор и заявител в конкурса е „ТЕМЕЛКОВИ-МИСТЕМ-Д“ ООД, който е поверил проекта на арх. Мария Сакелариева от архитектурно бюро „Алтернатива“, а изпълнението на фирма „Шербетов – М“ ООД.

За фасадното оформление е използвана висококачествената Баумит интегрирана топлоизолационна система ОпънСтар с крайно покритие самопочистващата се мазилка НанопорТоп К1,5.

На трето място със 193 гласа се класира обект 3 – „Жилищна сграда Какао“ в гр. София на ул. „Ана Ахматова“.

obekt-3

Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е фирма „Атланд Младост“ АД, проектант е арх. Румен Несторов от фирма „Лоел“ ООД. Изпълнителят е строителна фирма „Нивел“ ООД,  изолирал фасадата с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5

Честито на всички победители в етап „Зима“ на конкурса!

Но състезанието всъщност тепърва започва, защото и трите фасади-победителки от зимния етап се класират, както и победителите от предходните сезони, за големия финал на конкурса, който започва утре – 1 март 2016 г., а гласуването за най-красива фасада на 2015 г. ще продължи до 12:00 часа на 10 март!

Претендентите можете да видите ТУК!

Благодарим на всички, които гласуваха в зимния етап! Някои от вас ще спечелят награди от томболата на Баумит!

 

Споделете: