Garitage Park навлиза във фаза II от строителството с изграждането на спортна зала „София парк“

В края на фаза I са продадени 95% от жилищата, а 70% от офисните площи вече са отдадени

Днес, 20 април, с тържествено събитие с над 300 гости екипът на Garitage Park постави официално началото на изграждането на спортна зала „София Парк“ и на фаза II от строителството на най-големият мултифункционален проект в България.

„Много малко са българските предприемачи, които обръщат внимание на българския спорт. Радвам се, че в годината, в която сме домакин на Световното първенство по волейбол, се намериха частни инвеститори, които да подкрепят един мощен волейболен проект. Държавата сама няма как да се справи със строежа на спортна инфраструктура, от каквато България има нужда, за да удовлетвори всички потребности на голямото спортно семейство“, коментира Министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Едва 5 месеца след като представихме проекта за спортна зала „София парк“ пред медиите, днес имамe удоволствието заедно с вас да видим, че процесът по строителство e вече започнал. Нашите усилия са насочени към това да създаваме устойчива и приятна среда и се надяваме, че с новата спортна зала екипът на ВК „Левски“ ще отбележи много спечелени мачове“, заявиха инвеститорите от Garitage Investment Management ЕООД

Спортна зала „София парк“ ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски“, където отборът ще тренира и ще домакинства мачове си.

Капацитетът на залата ще бъде 1 700 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионска лига по волейбол. В програмата на залата ще бъдат заложени и часове на волейболна школа „Владо Николов“ – волейболни тренировки с аматьорска насоченост, които ще се водят от треньори-специалисти за всяка възраст. Работещи и живеещи в комплекса ще имат възможност да практикуват също баскетбол и футзал.

Проектното решение на залата предлага идеята за цялостен многофункционален спортен комплекс, в който са обособени няколко основни блока – основна спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси, охрана, кафене и т.н.

Инвестицията в залата възлиза на 5 милиона лeва, а нейният проект беше представен публично пред медиите през октомври миналата година. Изграждането на спортна зала „София парк“ е част от фаза II от строителството на Garitage Park, в която е заложена работата по офис сгради 3 и 4 с обща отдаваема площ 48 хил. кв. м. и 1200 паркоместа.

Основен фокус на проекта са хората в комплекса и тяхната сигурност, спокойствие и удовлетвореност. Oфисните сгради в Garitage Park се отличават с гъвкави етажни площи и квадратури над 2500 м2, отлично електрозахранване, комфортен микроклимат, достатъчно на брой паркоместа и просторни зелени площи.

В офисите в Garitage Park са приложени най-съвременните технологични решения, препоръчани и одобрени от метода BREEAM. Зелени пространства, спортно-развлекателни съоръжения и разнообразни удобства и услуги също ще бъдат на разположение на всички служители и жители в комплекса.

Garitage Park ще разполага с удобни транспортни решения и достатъчно възможности за паркиране. Разширени улици и кръгови кръстовища ще допълнят сегашната инфраструктура в района на Garitage Park и ще улеснят достъпа до комплекса. Ще бъдат изградени и 4 500 подземни паркоместа за нуждите на ползвателите.

Garitage Park

В края на фаза I са продадени 95% от жилищата, а 70% от офисните площи вече са отдадени. Високотехнологичната компания VMware вече обяви, че наема повече от 20 000 м2 в две от строящите се в Garitage Park сгради, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г.

Garitage Park

Обявената наемна площ е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар. В ангажираните площи VMware ще разположат повече от 1600 работни места, зали за срещи, места за свободно време и развлечения на служителите.

 

Споделете: