Как прозорците вече произвеждат електричество, вратите създават характер на помещенията и още иновации…

Над 200 компании от строителния сектор ще представят новите си продукти в Интер Експо Център от 25 до 28 февруари

В духа на съвременните тенденции всяка новопостроена сграда трябва да отговаря за изискванията за екологичност, технологичност, стил, иновативност и внимание към детайла.

За да представят своите решения в отговор на тези високи норми и изисквания, над 200 компании от целия строителен бранш ще се съберат от 25 до 28 февруари.

Поводът e бизнес изложението Архитектурно-строителна седмица, на което ще представят най-новите си и иновативни продукти. Ето някои акценти:

Някои произвеждат електричество, а други спират куршуми…

 

Прозорци, които произвеждат електричество. Това не е продукт, който ще видим в далечното бъдеще, а съществува и ще ни бъде представено от Джи Ем Инвестмънт. Фотоволтаиците се вграждат като стандартно стъкло и улавят слънчевата светлина, превръщайки я в електричество; състоят се от няколко пласта, осигуряващи топло, звукоизолация и внасят естествена светлина. Продуктът се самоизплаща и може да се монтира на всяка сграда.

Прозорци за пасивни сгради ни представя Асконсулт Адверсо. Те са от многослойно дърво и  с високи шумо- и топлоизолационни качества. Напълно скритите обкови ги превръщат в подходящ избор за нискоенергийни и пасивни сгради, реставрация по пасивен способ и др.

Нека внесем естествена светлина под покрива. Тази възможност дава прозорецът за плосък покрив DXW от НОРТОП, върху който спокойно можем да стъпваме, благодарение на подсилената структура и нехлъзгащото се покритие.

Технологични и с много функции са алуминиевите профилни системи Schüco AWS на АЛУКЬОНИГЩАЛ. Съчетаващи функционалност, технологичност и внимание към детайла, някои имат скрит обков и защита при влизане с взлом.

Тук е моментът да споменем за BULGUARD – стъкла за защита от огнестрелно оръжие. Създадени по специална технология и представени от БУЛКОРП, те са предпочитани за остъкляване на банки, офиси, музеи и др. Елeгaнтнocт и ĸoмфopт ни дава  изолираната система за врати и прозорци ЅlіmLіnе 38 на Reynaers. Зa oтвapянe навън и навътре тънкият cтoмaнeн дизaйн e отлично peшeниe зa cъвpeмeннa apxитeĸтypa и oбнoвявaнe нa пpoзopци cъc cтoмaнeн пpoфил пpи зaпaзвaнe нa opигинaлния дизaйн.

След поставянето на прозореца той трябва да бъде изолиран. Технология за уплътняването на закрито и открито, за ремонт и строителство ни предлага Henkel с иновативните ленти TEROSON. С термопластично лепило от двете страни, те са подходящи за всеки сезон и позволяват както лесно поставяне върху рамки на прозорци, така и директно залепване без грунд върху гладки повърхности и минерални основи.

Вратата говори за характера на помещението

Комфорт, индивидуалност и удобство. Тези усещания носят вратите PIRNAR от Солид 55. С елегантно скрити дръжки и четец за пръстови отпечатъци, нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности, всяка врата е своеобразен шедьовър. Модерният дизайн е отличителна черта и на входните врати CREO. Премиум продуктите от Wisniowski осигуряват контрол от всяка точка на света чрез технологията smartCONNECTED.

Панорамно плъзгащите се врати са сред най-актуалните съвременни интериорни решения. Посетителите на Архитектурно-строителна седмица ще се насладят на Ні-Fіnіtу от Reynaers. Вратата, висока до три метра и половина и тeглo нa пaнeлa до 300 ĸг, е пpoeĸтиpaнa тaĸa, чe дa ce виждa пpeз нeя, но не и caмaтa тя. Bъншнaтa paмĸa мoжe дa бъдe вгpaдeнa в cтpyĸтypaтa нa cгpaдaтa, реализирайки мечтата за максимално остъкляване на помещението.

За стилното оформяне на интериора Дорион България представя TWINLINE STRUCTURAL – двойна преградна стена със структурно остъкляване. Тя има изчистена визия, висока степен на шумоизолация, структурно залепени стъкла към алуминиева конструкция и е подходяща за всеки офис.

Магнитната брава AGB-VITRA за интериорни стъклени врати е стилно решение за офиса и дома. Тя може да се положи в алуминиева или дървена каса. „Продуктът има иновативен дизайн и революционен заключващ механизъм“, коментират от фирма ПАСАДОР. За гарантиране на сигурността Техно Рол представя ролетни щори и решетки, сред които е SKT-Opoterm–ролетна щора за вграждане и BKR–за търговски обекти. Благодарение на качествата си те едновременно повишават топлоизолацията и шумоизолацията, осигуряват сигурност и могат да бъдат включени към автоматизираните системи на smart-home.

Фасадата е лицето на сградата пред света

Фасадата е този елемент, който ни създава първото впечатление за всяка сграда. На Архитектурно-строителна седмица 2020 ще открием иновативните керамични слънцезащити за фасади Темпио от Cerámica Mayor S.A. Дизайнът им позволява различни приложения – за предпазване от слънчева светлина при стълбищни клетки и отвори, като пергола, балюстрада или преграда. Качествата на керамичните слънцезащити позволяват да се рециклират и осигуряват дълъг живот, устойчивост на цвета и самопочистващ ефект.

Със стилни решения от алуминий фиброцимент, керамика и др. се включва Аксал. Изцяло нови цветове и декори с визия от естествен камък, серия Milan, ни представя Agrob Buchtal.

Декоративни фасадни профили от композитно дърво ни представя АРТЕФИНО. Продуктът е екологичен и може да се използва за стени, тавани и влажни помещения. Композитното дърво е от 75% рециклируеми суровини, а при необходимост от почистване е достатъчно да се използва само вода. За оформянето на екстериора можем да спрем вниманието си и на дистанционно управляемата пергола от алуминиеви ламели на Стоилов и Ко или стъклените системи и външни алуминиеви щори от Про Тент Систем.

Архитектурно-строителна седмица, на площ от 10 000 кв.м, ще ни даде възможност да се запознаем с още много иновативни продукти. Това ще се случи в следващите ни срещи.

А до тогава – всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на www.buildingweek.bg.

 

Споделете: