Калин Сърменов влиза в ролята на звезден посланик на Sofia Open 2020

Актьорът и директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов дебютира в звездния отбор посланици на Sofia Open 2020

Самият той е тенис шампион за аматьори и ВИП турнири, а сега ще подкрепя и популяризира петото и най-силно издание на тенис турнира от категория ATП 250.

Бившият волейболист не крие любовта си към корта и ракетата. „Ако бях професионален спортист, то щях да бъда тенисист. Любовта ми към тениса доиде след волейбола и издържа повече. Тенисът ме научи на рефлективност, на партньорство и най-важното – на благородство“, споделя Калин Сърменов.

До неотдавна познатият още като Милото бе на корта всяка сутрин, а сега също хваща ракетата, но не толкова често.

Миналата година атмосферата на Sofia Open така запали мен и приятелите, че сега нямам търпение за още такива моменти. Никъде другаде няма такава емоция. Щастливци сме, че можем да гледаме на живо играчи от такова ниво, да ги подкрепяме, а и самите те да усещат енергията ни“, допълва Калин Сърменов.

Връзката му със Sofia Open 2020 е още по-силна заради един от най-добрите му и близки приятели – Миро Братоев, който е вицепрезидент на комисията по правилата и състезанията и член на Изпълнителния комитет на ATП.

Калин Сърменов следи всичко дни преди старта на турнира, а вече като част от посланиците заедно с Цветана Пиронкова, „златното момиче“ Християна Тодорова и колегата си Юлиан Вергов очаква старта на Sofia Open на 7 ноември в „Арена Армеец“.

Споделете: