Четири проекта станаха носители на приза „Баня на годината 2013“ в конкурса на Ideal Standard

Конкурсът отбеляза с бляскава церемония своя 10-ти рожден ден!

Обща снимка на участниците в конкурса и журито

На 18 март в София Евент център, Парадайс Мол, конкурсът  Ideal Standard Баня на годината отпразнува своята 10-та годишнина в приятната компания на над 250 архитекти, интериорни дизайнери, партньори и медии.

По време на официалната церемония специално внимание получиха всички, които са дали своя принос за конкурса Баня на годината през годините.

Красимир Копчев и Андриана Петкова

Силвия Лулчева, многократно водила конкурса, ни поведе в неговата история. За началото и идеята за създаването му разказаха инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима” АД и  Андрияна Петкова, издател на тогавашното списание „Интериорен салон”.

За важността на партньорите, доверието и увереността в успеха на конкурса сподели Венета Кръстева, управляващ партньор на Градът Медиа груп.

арх. Албена Андреева

За журито, отговорността и вълненията при оценяването на проектите говори арх. Албена Владимирова – Андреева, част от професионалното жури на конкурса от 2006 година насам.

За проекта „Оптимизация на банята”, с който Ideal Standard прекрачи в бъдещето, за да създава най-добрите бани за уникалните нужди на днешните домакинства разказа дизайнера Кирил Станев, модератор на проекта.

Балет Арабеск

Творческото изразяване на основните преживявания  в банята за  Ideal Standard – Трансформация, Релакс, Тонизиране и Игра, бяха пресъздадени с изразните средства на танца от балет Арабеск.

Тези четири състояния бяха прелюдия към втората част от церемонията – награждаването на победителите от десетото юбилейно издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината, преминал под мотото „Скроени по хората пространства”.

Лазар Лазаров, Бизнес лидер – клъстер България и председател на журито

Конкурсът Ideal Standard Баня на годината освен състезание на идеи, творческо въображение, дързост, смелост в дизайна, поглед в бъдещето на дизайна е и място, където младите дизайнери, професионалисти и ние като производители се срещаме и общуваме в търсене на идеалната баня. Тази година по повод 10-тата ни годишнина решихме да отличим повече проекти, които смятаме, че заслужават да носят приза Баня на годината”, заяви Лазар Лазаров, Бизнес лидер – клъстер България и председател на журито.

доц. Борис Сергинов

За тенденциите в дизайна, с които се откроиха проектите говориха Генчо Гоев и доц. Борис Сергинов.

За своя 10-годишен юбилей Ideal Standard отличи четири проекта с приза Баня на годината 2013. Това са първите два проекта от всяка категория събрали най-много точки от журито. Общо 43 проекта бяха подадени за участие.

В категорията „Идеалната  баня на моето семейство” първо място и приза “Ideal Standard Баня на годината 2013” са за проектите на Ивайло Николов и Nature на Мария Никодимова.

3D Family Mapping на Ивайло Николов

Nature на Мария Никодимова

Наградите връчиха Лазар Лазаров, председател на журито и арх. Албена Владимирова – Андреева.

В категория „Моята лична идеална баня” победители и носители на приза “Ideal Standard Баня на годината 2013” са проектите Jazz Standard на Петя Петрова и Творческата баня на Игнат Георгиев.

Jazz Standard на Петя ПетроваТворческата баня на Игнат Георгиев

Наградите бяха връчени от Ралица Паунова, миналогодишен носител на приза „Баня на годината 2012” и жури в тазгодишното издание на конкурса, и арх. Борислав Игнатов, член на журито.

Победителите в двете конкурсни категории получават приза „Ideal Standard Баня на годината 2013” и награда – посещение на специализирано изложение „100% дизайн Лондон” и с допълнителни награди от организаторите.

Публиката също избра своите фаворити от двете конкурсни категории,  определени от онлайн гласуването на сайта на конкурсаwww.banianagodinata.com. Над 4000 фена на дизайнерските решения дадоха своя глас.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2012” в категорията „Идеалната баня на моето семейство” съвпадна с избора на журито. Наградата спечели Мария Никодимова за проекта си Nature.

Наградата бе връчена от Владислав Василев, член на журито и Мила Иванова, миналогодишен носител на приза „Баня на годината 2012” и жури в тазгодишното издание на конкурса.

В категория „Моята лична идеална баня” публиката определи за победител проекта Light Art Bath на Боряна Петрова.

 Light Art Bath на Боряна Петрова.

Наградата бе връчена от Теменужка Захариева, член на журито и Кирил Станев, носител на приза „Баня на публиката 2011”  и член на журито.

Партньорите на конкурса Ideal Standard Баня на годината също дадоха награди на своите фаворити.

Фаворит на DIBLA е проектът 3D Family Mapping на Ивайло Николов.

Асоциацията на интериорните дизайнери в България награди два проекта: Sports Interactive на Ивайло Николов и „Семейство Дженкови – хора на изкуството” на Николай Ковачев и Кристина Гюрова.

Градът Медиа Груп отличи проектите 3D Family Mapping на Ивайло Николов и Headline Simple Smart на Боряна Петрова.

Редакцията на сп. Наш дом награди проекта Перфектният баланс на Игнат Георгиев.

Сп. Идеален дом за своя идеална баня избра проекта Let the Sunshine In на Веселина Димитрова и Георги Георгиев.

Цялата информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013 можете да видите на официалния уебсайт на конкурса –http://www.banianagodinata.com.

 

Галерия:

 

Споделете: