MetLife и Habitat for Humanity се обединиха в подкрепа на първата Седмица на общественополезните дейности

Идеята е да ангажират служителите си в строителни проекти в полза на обществото в Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА)

habitat-3

MetLife обяви регионално партньорство с Habitat for Humanity във връзка с откриването на тяхната първа Седмица на общественополезните дейности, която започна на 23 май в Европа, Близкия Изток и Африка.

Партньорството, което е финансирано от филантропския клон на MetLife – Фондация MetLife, ще ангажира служители в проектите за жилищно строителство и обновяване на общността на Habitat for Humanity в България, Египет, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша, Румъния и Обединеното кралство.

В първата Седмица на общественополезните дейности близо 25% от служителите на MetLife България се включиха активно в строителните дейности по социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“.

habitat-1

Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди.

„Идеята за Седмицата на общественополезните дейности дойде директно от нашите служители от EMEA и демонстрира тяхната отдаденост и желание да окажат значимо влияние в общностите, в които работим,” каза Мишел Халаф, президент на MetLife EMEA. „Нашата Седмица на общественополезните дейности предлага на служителите възможността да подкрепят техните местни общности и ние сме щастливи, че можем да си партнираме с Habitat for Humanity.”

habitat-2

Седмицата на общественополезните дейности на MetLife в EMEA представлява значително разширяване на обхвата на доброволческия труд с Habitat for Humanity.

От близо 30 години Фондация MetLife подкрепя мисията на Habitat for Humanity, в която служители на MetLife от цял свят участват като доброволци. Между 2013 и 2015 г., повече от 2000 служители на MetLife са положили 14 000 часа доброволчески труд по проекти на Habitat for Humanity. През тази седмица, служителите ще участват в различни проекти за обновяване и строителство, включващи разрушаване на сгради, боядисване, измазване, изливане на основи, почистване, озеленяване и модернизиране на инсталации.

„Благодарни сме за нашето партньорство с MetLife и въздействието, което тяхната седмица за полезни дейности ще има върху общностите в ЕМЕА,” каза Грег Фостър, вицепрезидент на Habitat for Humanity International за ЕМЕА. „С финансовата подкрепа на Фондацията MetLife и ангажираността на доброволците от MetLife в EMEA, ние можем да подкрепим мисията си, която е да помогнем на повече семейства по света да бъдат по-силни, стабилни и независими чрез жилищно подпомагане.”

………………………………………………

Визията на Habitat for Humanity International е свят, в който всеки има достойно жилище. От основаването си през 1976 г. до сега, организацията е помогнала на повече от 6.8 милиона души да бъдат по-силни, стабилни и независими чрез жилищно подпомагане, включително строителство на нови домове, реновиране и ремонти, както и чрез разширяване на достъпа до по-добри жилищни условия чрез своите продукти и програми.

Хабитат се застъпва също и за идеята за подобряване на достъпа до достойни и финансово достъпни жилища, като предлага разнообразие от услуги за жилищни подобрения, които дават възможност на семейства с ограничени средства да направят необходимите подобрения на своите домове, както времето и ресурсите им позволяват. Като неправителствена организация работеща по жилищна проблематика в над 70 страни по света, Хабитат си партнира с хора от различна раса, религия и националност, в осъществяване на своята мисия.

За да научите повече за Хабитат, да направите дарение или да се включите в доброволческа дейност, посетете: http://www.habitat.org/emea

Хабитат България /Фондация „Подслон за човечеството”/ е национална организация на Habitat for Humanity International. Хабитат България е създадена през 2001 год. и за периода от 15 години е успяла да предостави услуги за подобряване на жилищните условия и развитие на общността на над 5 000 семейства, в 24 населени места. Организацията популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност. Подробна информация за дейността на фондацията можете да получите на: https://www.facebook.com/HabitatForHumanityBulgaria.

………………………………………………….

MetLife, Inc. (NYSE: MET), чрез своите клонове и дъщерни дружества („MetLife“), е една от най-големите животозастрахователни компании в света. Основана през 1868 г., MetLife е глобален доставчик на застраховки живот, пенсионни схеми, социални придобивки за служители и управление на активи. Обслужвайки около 100 милиона клиенти, MetLife развива дейност в близо 50 държави и заема водещи пазарни позиции в САЩ, Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия Изток. За повече информация посетете www.metlife.com.

Фондация MetLife е създадена през 1976 г., за да продължи дългогодишните традиции на корпоративен принос и обществена ангажираност на MetLife. От основаването си до края на 2015 г., Фондация MetLife е предоставила над 700 милиона долара безвъзмездна помощ и 70 милиона долара инвестиции в програми на организации, оказващи положително влияние върху живота в техните общности. Днес фондацията е отдадена на това да развива финансовото приобщаване чрез предоставянето на 200 милиона долара през следващите пет години, за да помогне в изграждането на по-сигурно бъдеще за хората и общностите по целия свят. За да научите повече за Фондация MetLife, посетете www.metlife.org.

Споделете: