Да създадем своето място за живот – за всичко, което е наистина важно за нас!

Новият управител на ИКЕА България Никос Ифантидис представи пазарния ръст на компанията и новия катaлог на ИКЕА

 

Управителят на ИКЕА България Никос Ифантидис представи резултатите на компанията от изминалата каталожна година по време на специалното ежегодно събитие за представянето на новия каталог на ИКЕА, състояло се на 30-ти август.

Компанията продължава да регистрира растеж и отбелязва 14% ръст на посетителите по всички търговски канали, 11% ръст на продажбите и 13% повече клиенти в сравнение с предходната каталожна година.

Трите търговски канала на бранда в България отчитат oбщ оборот от 103 млн. лв. Компанията регистрира общо 2,8 млн. посетители и 1,1 млн. клиенти. Тези резултати са oтражение на цялостното представяне на ИКЕА в България, включително магазин ИКЕА в София, онлайн магазина и двата центъра за поръчки във Варна и Бургас.

ИКЕА Каталог 2018

Новият каталог на ИКЕА ни кани в дневната – събирателно място за семейството и приятелите и сцена на нашия живот у дома. В днешно време, когато животът става все по-динамичен, новият каталог ни показва как нашият дом може да следва начина ни на живот и да се адаптира към промените в него.

Затова тази година ИКЕА ни приканва да създадем #мястозаживот – за всичко, което е наистина важно за нас. Решенията в каталога са фокусирани върху това как да направим повече място вкъщи за дейностите и нещата, които обичаме – независимо от размера на бюджета и квадратурата, с която разполагаме.

Разпространението на новия каталог започва в София на 1 септември. Налични са също дигитална версия и мобилно приложение, които ще позволят на всички в България да имат достъп до съдържанието на каталога.

Нови колекции

 Една от предстоящите през есента лимитирани колекции, представена в новия каталог, е YPPERLIG, създадена в колаборация с датската дизайнерска компания HAY. Отличава се със своите скандинавски ценности и идентичност, съчетани с най-новите производствени техники. Колекцията включва 35 нови продукта, обединени от апетитни нюанси, линеен дизайн и висококачествени материали с една цел – да ни помогнат да създадем по-уютно споделено пространство за живот.

Другата голяма новина е сътрудничеството с британскaта дизайн звезда Том Диксън, резултатът от което oчакваме в магазините в началото на 2018 г. Оспорвайки принципите на традиционното производство на мебeли, Диксън и ИКЕА създават един свеж прочит на меката мебел чрез колаборативна платформа, която позволява на всеки желаещ да се включи в процеса на дизайн.

 Български дизайн по цeлия свят

През новата каталожна година очакваме и VÄSSAD – първата колекция на ИКЕА, изцяло произведена в български фабрики, както и плюшена играчка, нарисувана от българско дете. Летящият дакел Мури, създаден от десетгодишната Мира от София, ще бъде в продажба в магазините на марката в 49 държави от месец ноември като част от ежегодната кампания с добра кауза на ИКЕА, в която деца помагат на деца по целия свят.

Тазгодишният каталог идва в 328 страници, преведен на 35 езика и се разпространява по цeлия свят. От излизането на първия ИКЕА каталог през 1951 г. до днес каталогът на ИКЕА е сред изданията с най-голям тираж по света.

 Следете всички новини, свързани с ИКЕА и Каталог 2017 на:

Уебсайта на ИКЕА

Facebook страницата на ИКЕА

YouTube канала на ИКЕА

и в Instagram с #мястозаживот, #КаталогИКЕА2018

……………………………

 За ИКЕА:

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 400 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез франчайз договор на House Market S.A, която управлява общо 7 магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България.

 

 

 

 

 

 

Споделете: