Професионално жури награди обекти от конкурса Баумит „Фасада на годината 2017“

Още 15 български фасади ще участват в международния конкурс на Баумит „Life Challenge

На 25 януари, в новопостроената офис сграда на Баумит България ЕООД се състоя редовно заседание на журито по оценка на сградите, участващи в конкурса “Фасада на годината 2017”.

Председател на оценяващите бе арх. Цветан Петров – управител на фирма „Иво Петров архитекти“, който през 2018 година ще бъде член и на международното жури, а членове бяха арх. Ивайло Мишев – управител на „Студио АТМ“, арх. Мартин Христов – управител на „Е-Арх Студио“, арх. Николай Симеонов – управител „Архитектурно бюро Вамос“ ООД и управителят на „Баумит България“ Николай Бъчваров.

Освен членовете на комисията в обсъжданията взеха участие и инж. Надя Начева – маркетинг директор, арх. Анна Цукева – архитектурен консултант и Юлия Димова – маркетинг специалист на „Баумит България” ЕООД. Участващите в конкурса 41 фасади бяха разделени в пет категории.

В категория Реновиране на исторически паметници журито определи първа награда за сградата на „Военноморския клуб“ в гр. Варна.

Заявител в конкурса и проектант на реновирането е арх. Константин Пеев, изпълнител е „Екса“ АД, а инвеститор е ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“. За фасадата са използвани материали Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СиликонКолор.

Втора награда спечели фасадата на „ЖП гара“ в град Бургас с проектант арх. Ирена Дончева.

Еднофамилната къща в гр. Пловдив на ул. „Гладстон“ 14 спечели третата награда в категорията. 

В категория Нежилищни сгради – ново строителство журито реши да присъди първа награда на „Търговска, складова и офис сграда на фирма LORD в гр. Хасково.

Сградата е проектирана от арх. Мария Нешева от фирма „ТЕПРО“ ООД. Изпълнител е „Стройтекс – Д.Захариева – П. Иванов“ EТ. Използваните за направата на фасадата материали са едни от най-иновативните – активнодишащата Баумит интегрирана топлоизолационна система Опън с крайно покритие моделираща мазилка КреативТоп.

Втора награда в категорията спечелиМагазин и офис сграда на фирма Флаш и Ко“ в гр. Пловдив.

Третата награда отиде при фасадата на „Цех за гъши пух в гр. Брезово„.

Сградата е собственост на „Даун Криейтърс“ АД. 

В категория Еднофамилни къщи – ново строителствопърва награда журито присъди на Жилищна сграда с допълнително застрояване и басейн“ в гр. София.

Заявител в конкурса и изпълнител е фирма „Джентъл Хаус“ ЕООД, а проектант е арх. Лорита Панова от „ЛП Арх“ ООД.

Жилищна сграда 14“ в гр. София, ул. „Голяма могила“ №100-А спечели втората награда в същата категория.

Проектант отново е арх. Лорита Панова. За фасадите и на двете къщи арх. Панова се е доверила на материалите Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп.

Трета награда получи „Еднофамилна жилищна сграда на сем. Иванови“ в с. Борики, община Габрово.

В категория “Термично саниране” компетентното жури присъди първа награда за обект „Подобряване на енергийната ефективност на МЖС в жк „Граф Игнатиев“ – гр. Ямбол.

Проектант на санирането е арх. инж. Петър Василев от „Айва – Б“ EООД. Заявител и изпълнител е „Елит Строителна Компания“ ЕООД. Инвеститор е Община Ямбол. Фасадата на многоетажната жилищна сграда е изолирана с Баумит интегрирана топлоизолационна система с каменна вата и крайно покритие ГранопорТоп.

Втората награда в категорията отиде за обект „Подобряване на енергийната ефективност на МЖС в гр. Габрово, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 7 и 9″.

Фасадата на обект „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда „Синчец““ в гр. Смолян спечели третата награда в категория „Термично саниране. 

В категория „Жилищни сгради – ново строителство“ се състезаваха най-голям брой сгради – 15. Журито единодушно присъди първа награда в категорията на Жилищна сграда „City Lime“
в гр. София.

Проектант е арх. Светослав Бачев от „Б1 Дизайн Студио“ ЕООД. Изпълнител, инвеститор и заявител е фирма „Инфинити пропърти“. Вложена е Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

Втора награда бе дадена на жилищна сграда „Даная“ в гр. София.

Жилищна сграда на бул. „Драган Цанков“ №13 в гр. София спечели третата награда в категорията.

Според регламента на конкурса „Фасада на годината“ всички фасади, спечелили първа награда, получават почетна грамота и парична сума в размер на 1500 лв., а тези, спечелили втора и трета награда, съответно – 1000 лв. и 500 лв.

Наградите ще бъдат връчени на заявителите в конкурса.

Всички наградени фасади ще участват в първия кръг на международния конкурс на Баумит „Life Challenge. За това, кои от тях ще бъдат класирани от международното жури за финалното гласуване на 13-ти юни в Братислава тази година, ще ви информираме допълнително.

Екипът на „Баумит България“ ЕООД честити на всички наградени и им желае успех на международно ниво.

За повече информация:

инж. Надя Начева – Маркетинг директор

тел.: +359 2 9266 92, +359 889 918 309

nadya.nacheva@baumit.bg

Споделете: