S*bar- новото място за срещи в София

Пространството въплъщава изцяло нова концепция за общуване1

Първото „co-meeting space” у нас S*Bar отвори врати на 03-ти февруари в столицата. Пространството, което въплъщава изцяло нова концепция за професионално общуване в работно време, но извън работното място, се намира на бул. Никола Й. Вапцаров 6.

Началото

S*Bar представя нестандартен модел на бизнес-общуване, който стимулира творческото мислене в контекста на последните технологии и тенденции в ИТ бизнеса.  Основен двигател за сбъдването на мястото е основателят му Сирил Симон, който визионерски въвежда у нас новия модел.

Сирил Симон е основател на  международната компания за дигитална продукция, инженерингови и софтуерни услуги Stanga One. Идеята се заражда с мисълта за сплотяване на общности и предоставяне на условия, които да провокират към креативност, споделяне и дебатиране на всичко, случващо се в света на новите технологии.

S*Bar: бизнес и идейна общност извън установените рамки

2

Създадено за ИТ специалисти, Start-up компании и организации, аудио-визуални фирми, специалисти или консултанти, които искат да излязат извън рамките на офисната среда, S*Bar е „пространство“, в което тези хората могат свободно да общуват, да се срещат, да създават и споделят идеите си, да изразяват себе си. Първото място, което обръща толкова специално внимание на онези срещи, които градят и подпомагат бизнеса и има за цел да създаде и приюти една  общност – общност,  която мисли и твори „извън установените рамки“. 

S* събира в себе си думи като Social (социално), Start-up, Share (споделяне), … Success (успех)! Основателят на S*Bar Сирил Симон споделя, че:
„S*Bar е създаден с изчистен дизайн, за да бъде приеман като черна страница, върху която всеки да остави почеркът си, всеки да се почувства в свои води- място което се променя спрямо потребностите ни!“

От co-working към sharing и meeting

Ползването на пространството не е свързано с наем на работно място. Желанието на създателите му е да се превърне в предпочитана локация за посетителите си за работа за няколко часа в нестандартна среда, за техни срещи с клиенти и инвеститори, за дебати по иновативни идеи в малки групи. S*Bar е алтернативна локация за срещи, комуникация, обмен на идеи, споделяне и професионално личностно изразяване в професионален, но и в същото време неформален, релаксиращ и вдъхновяващ за хората с идеи.

Функционалност

Един от основните акценти на S*Bar е неговият модерен и в същото време концептуален интериор. Помещението е разделено на различни кътове, всеки от които дава различно усещане и вдъхновение.

3

Сред тях са такива с релаксираща мека мебел, през висока маса с 30 седящи места, отворено пространство за срещи и отделена стая за лекции. Революционен е подходът за обособяване на индивидуално професионално пространство, представено от ретро стил  телефонни кабини, в които може да се проведе конфиденциален разговор или да останем в изолация и тишина.

Пространството е идеално както за индивидуални посещения, така и за организиране на събития, семинари, лекции и бизнес срещи. Освен завладяваща среда, S*Bar предлага безплатно офис пространство. На разположение на посетителите е всичко, което биха намерили в стандартен офис като принтер, скенер и скоростна интернет връзка.

Барът с тонизиращи фрешове и кофеинови напитки също е на разположение на посетителите. 

Пространството:

Пространството S*bar добива завършена форма и вид през декември 2015-та година. Функционалностите, разпределението, дизайнът и интериорните решения са плод на съвместната визия на Сирил Симон и съпругата му.

Пространството ще функционира като средище на професионалисти от ИТ сферата, което да надхвърли общоприетото схващане за изнесено работно място.  Sbar  ще бъде и събитиен и идеен център с акцент на теми в софтуерния сектор.

Основателят:

Сирил Симон е главен изпълнителен директор и основател на софтуерната компания „Станга“. Има магистърска степен по бизнес администрация от Paris ESLSCA Business School.

„Станга“, представяща услугите си под търговската марка StangaOne1, е основана в България през 2000 г. През 2005-а разработчикът стартира съвместно дружество с израелския One1 Software Services – една от петте най-големи компании в Израел, която има офиси в целия свят и повече от 1500 служители. Успешното сътрудничество води до изкупуване акциите на Станга от страна на One1 през 2007 г., което променя търговската марка на StangaOne1.

 

Споделете: