Sofia Ring Mall с приз от Europe Property Awards 2013

Очаква се новият комплекс да отвори врати през март 2014 г.

Очаква се новият комплекс да отвори врати през март 2014 г.

В ожесточена конкуренция със стотици проекти за търговски сгради и молове от целия континент, проектът  на Sofia Ring Mall – най-новия мол в София, спечели приз в категорията „Търговски архитектурен проект“ на престижните международни награди Europе Property Awards 2013.

Europe Property Awards са сред най-престижните награди в строителния бранш, които отличават най-стойностните и издържани в дизайнерско отношение проекти.

Победителите от всяка държава и континент впоследствие ще се изправят един срещу друг на International Property Awards на специално събитие в края на 2013 г., когато ще се определят и най-добрите сгради в света за тази година.

Новият търговски комплекс в столицата ще отвори врати през март 2014 г. Заедно с магазина на ИКЕА, до който  се намира молът, той ще има обща отдаваема площ от над 100 хил. кв. метра.

Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3 500 паркинг места. Проектът ще е първият т.нар. „отворен” мол, който ще дава възможност за досег с природата в полите на Витоша и ще включва и парк с езеро.

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Споделете: