На вниманието на всички архитекти: Стартира националната селекция за участие във Wienerberger Brick Award 2022

Краен срок за подаване на проекти: 28.02.2021 г.

За 10-ти пореден път стартира надпреварата в международния архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award 2022.

За първи път Wienerberger Brick Award се организира през 2004 г. и от тогава на всеки две години се откриват и награждават най-креативните и най-забележителните керамични архитектурни произведения от цял свят.

Целта на конкурса е да покаже, че тухлата е не само изключително универсален строителен материал, но и модерен, и креативен. В същото време форумът проследява съвременното развитие и тенденциите в международната керамична архитектура и забележителното ѝ разнообразие от приложения.

Критериите за оценка на представените проекти включват иновативен дизайн и архитектурна концепция, умело и иновативно използване на тухли, както и качество на архитектурата от гледна точка на естетика, форма и конфигурация на проекта. Специално внимание е насочено и към адекватността на проекта по отношение на предназначението му, вида на сградата и културния контекст, както и към аспектите на устойчивостта и енергийната ефективност.

Наградният фонд е € 34 000, а следващите награди Brick Award ще се връчат през 2022 година.

По този повод Винербергер ЕООД кани всички български архитекти и проектанти да се включат в националната селекция за участие в международно утвърдения архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award 2022.

Проекти могат да се подават до 28.02.2021 г., а победителите в националната селекция ще продължат надпреварата в международния конкурс.

Условия за участие за Brick Award 2022:

♦ Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.)

♦ Година на завършване на сградата – 2020/2021 г.

♦ Без ограничения във вида на строителните работи – ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.

♦ Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и др.

♦ Категориите са както следва: Усещане у дома, Да живеем заедно, Да работим заедно, Споделени обществени пространства и Нестандартно решение.

Необходими документи:

♦ Попълнен формуляр – заявка за участие

♦ Представителни снимки на реализираната сграда с висока резолюция

♦ Архитектурни планове на сградата (типово разпределение и фасади)

♦ Обяснителна записка (макс. 1 стр. А4)

♦ Попълнен формуляр – декларация за авторски права

Повече информация за участие в националната селекция за конкурса Wienerberger Brick Award 2022, както и необходимите документи можете да откриете ТУК!

Крайният срок за подаване на проекти е 28.02.2021 г.!

Споделете: