Светът на мебелите 2020 – какво да очакваме от първото самостоятелно издание на международното изложение?

Ново – обособяват се три тематични зони за мебели, офиса и текстила

С нова идентичност ще започне своя самостоятелен живот единственият специализиран форум в България за мебели, дизайн и интериор.

Класическо и модерно обзавеждане, бутикови, дизайнерски мебели, домашен текстил и модерни интериорни идеи, смарт решения за офис пространството.

Всичко това, съчетано с професионална съпътстваща програма, ще ни представи от 18 до 21 март изложение Светът на мебелите.

В това първо самостоятелно издание на специализираната изложба организаторите са обособили отделни тематични зони.

В зала 2 на ИЕЦ ще бъдат разположени мека мебел, винтидж, дизайнерски и ретро мебели, градинско  и СПА обзавеждане.

В зала 4 тематиката  е „Домашен и интериорен текстил“, където ще откриете разнообразие от предложения на системи за матраци, декорации, аксесоари, възможности за гравиране на декоративно стъкло и много други специализирани теми.

В зала 3 акцентът ще бъде върху „Офис обзавеждането и неговата функционалност“.

Кои са тенденциите в Open Spaсе пространствата и офис мебелите през 2020 г.?

Безспорно сред най-разпространените оформления на съвременния офис е Open Space пространството. Позволявайки гъвкаво разпределение, то е предпочитано от IT сектора, малки и големи компании, банкови институции и много други.

Свят на ергономията

Светът на мебелите ще се превърне в своеобразна арена на ергономията. За първи път на изложението ще бъде представен азиатският гигант за производство на елитни ергономични мебели Окамура.

„Марката създава ергономични продукти и офис столове от най-високо технологично ниво“, коментира вносителят Chair Pro. Основа цел на Окамура е създаването на креативна и продуктивна бизнес среда; това проличава и в нов проект на световния бранд, който ще си партнира с Мicrosoft през следващите 5 години.

Чрез монтиране на сензори в столовете, ще бъде разработен интернет базиран модел за проследяване на потребителското удовлетворение от изделията на компанията.

Естествените материали

Това е една от тенденциите през тази година. “Фокусираме се върху използването на естествени материали; много от продуктите са например от вълна“, коментират от Office 1. По отношение на визия, функционалност и ергономия, запазена марка на 2020 г. ще бъде „техно“-стилът.

Тук е мястото да опишем максималните удобство и комфорт, осигурявани от фирма Биттел и мебели Carmen. Тя ще представи ергономични бюра и продукти, които можем да регулираме по височина.

Ще се срещнем още с красиви и функционални нови продукти на марка „Драги“. „Изпълнили сме най-съвременната концепция на офисните пространства за мобилност, отвореност и лекота на мебелите“, коментира управителят на Тотал -М Митко Гатев. Фирмата акцентира на акустичните пана в мебелите и нестандартните решения за съхранение на документи и връхни дрехи. А Тръбна мебел се фокусира върху баланса между модерен дизайн и високо качество. Всичко това е доказателство, че фирмите ще заложат на доброто изпълнение и вниманието към детайла.

Светът на мебелите ще ни предложи и други нововъведения в ергономията от най-висок клас. Сред тях са стол за пряка профилактика на заболявания на гръбначния стълб, болки в областта на гърба и проблеми в опорно-двигателната система, решения за фитнес и други.

Маса или стол – иновация, комфорт и свобода

Дизайнът гарантира лесна и плавна трансформация от стол в маса и обратно само с едно движение. Да, това е Seattable от Фурнит…

Той има елегантен и изчистен дизайн; опростени форми с ергономични линии. И всичко това е постигнато по естествен начин – предвид са взети всички изисквания за гъвкавост и ергономия при използването му и като стол, и като маса. Или казано по друг начин – Seattable въвежда напълно нова концепция в обзавеждането на обучителни центрове, библиотеки, университети и училища, конферентни зали, места за срещи и семинари, музеи и галерии, публични пространства. И у дома, разбира се.

Акцент на Conceptual talks 2020 – функционалният офис 

Конференцията за интериорен дизайн Conceptual talks, която Интер Експо Център организира съвместно с Браншовата камара на мебелната и дрървообработващата промишленост (БКМДП), през 2020 ще се фокусира точно върху функционалния офис дизайн, с участието на множество чуждестранни лектори и водещи архитектурни студиа, както и различни браншови организации и платформи, обединяващи продуктови и интериорни дизайнери в България.

Всички новости за международното изложение можете да проследите на: www.furnitureexpo.bg.

 

 

Споделете: