В понеделник в 15:30 часа звезди на Sofia open 2019 ще играят хоро пред „Арена Армеец“

Sofia Open 2019 подготви  специална инициатива, в която да запознае световните тенис звезди с българските традиции.

В понеделник от 15:30 часа пред „Арена Армеец“ част отзвездните участници на Sofia Open 2019 ще се потопят в уникалната атмосфера на традиционни български хора и звучене.

Същото така тенисистите ще получат индивидуални уроци за стъпките на родните танци, за да могат в импровизирано надиграване да се определи кой е №1 не на корта, а в хората.

Организаторите на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open 2019 съвместно със „Сдружение Азбукари“ са подготвили за всички „Пробуждане с хоро“.

Инициативата традицинно се прави на Националния празник на България с призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Сега обаче предстои специално издание в понеделник, за да се покаже красотата и уникалното звучене на България на световните тенис звезди.

Група „Тъпани и Гайди“ ще пресъздадат родопския звук с изпълнение за всички на гайди, тъпан, диджериду и народен изпълнител. Традиционният български дух и звучене ще бъде продължен от Клуб по народни танци „Витоша“ със символа на българщината и националната ни идентичност – хорото.
Всички желаещи фенове могат също да се хванат на хорото пред „Арена Армеец“. А след
това и да се насладят на изключително интересните мачове още от първия кръг на Sofia Open.

На централния корт (не преди 16 часа) ще излезе Адриан Андреев срещу Матю
Ебдън.

Гвоздеят на програмата за 4 февруари е мачът между трикратния шампион от „Големият шлем“ Стан Вавринка и финалиста от миналогодишното издание на турнира в София Мариус Копил.

Споделете: