Октомври 2022 – посветен на безопасните условия на труд във Винербергер

Инициативата се проведе под мотото „Да познаваме опасностите и рисковете на работното място, да спазваме правилата, за да се прибираме здрави вкъщи след работа“

Под мотото „Да познаваме опасностите и рисковете на работното място, да спазваме правилата, за да се прибираме здрави вкъщи след работа“ компанията Винербергер проведе поредица от събития, целящи да осигурят сигурност и здравословни условия на труд на работното място.

Инициативата стартира в Завода за производство на керамични блокове Porotherm в гр. Луковит на 4 октомври. Няколко дни по-късно последва и събитието в Завода за бетонови изделия на Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД в гр. Елин Пелин.

Събитията по традиция бяха открити от управителите на компанията Атанас Буглов и Цанко Миланов, а директорите на двата завода Петър Червенлиев и Иво Белчев приветстваха служителите и им пожелаха безаварийна работа. Специален гост на събитието в завода на Земелрок беше Бранимир Чаич – Регионален оперативен директор за Земелрок.

Под формата на открита дискусия в малки групи и в двата завода бяха обсъдени опасностите и рисковете, съпътстващи ежедневната работа в производството, както и мерките, които се прилагат спрямо тях, включително източниците на опасна енергия в зоните и прилагане на LOTOTO правилата.

Групите работеха по зони, като всеки екип, независимо един от друг, на базата на опита на участниците трябваше да предложи възможни решения, които да доведат до подобряване на безопасността в съответната зона. Работната атмосферата и активността на участниците от екипите подпомогна практическите решения да бъдат максимално изчерпателни и полезни.

След задълбочено обсъждане ръководството избра предложенията, адресиращи най-сериозните рискове в двата завода. Екипите победители получиха специални награди, а идеите на служителите предстои да бъдат заложени в плана за подобрение на работната среда.

Споделете: