През септември ще се провежда „КВАРТ фест“ в големи столични квартали

 

Първото издание на КВАРТ ФЕСТ е  на 1 септември в кв. Княжево с  авторски спектакъл по песните на Пинк Флойд

За втора поредна година като част от програмата на „София диша“ организаторите са подготвили продължение на мултижанровия фестивал, който оживи централните градски улици през месец август.

Всяка неделя от месец септември „КВАРТ фест“ ще се разполага в парковите пространства на един от големите столични квартала в града – Младост, Дружба, Люлин и Надежда, а за първи път тази година и в кв. Княжево.

„Основната ни цел е да се отдалечим от центъра на София, за да включим и хората от кварталите дори и от периферията на града, които също имат активна гражданска позиция за положително развитие на тези части от града.“, споделя организаторът на двата фестивла, Суни Данаджъ.

КВАРТ ФЕСТ ще предложи атрактивана, разнообразна и достъпна програма, като обедини многообразие от спорт, арт, култура и социално-образователни активности, с една обща цел – да подобри и развие околната и културна среда на тези квартали.

Първият фестивален ден на КВАРТ ФЕСТ ще се проведе в квартал Княжево, от 12:00 до 18:00 часа, пред читалище Братя Миладинови. Организаторите са планирали програма, в която малки и големи да могат да прекарат времето си пълноценно и наистина незабравимо.

Участие ще вземат представители от различни изкуства, сред които музиканти, актьори , художници, и социални проекти. Ментори ще бъдат популярни български спортисти и творци, а професионалисти от всички сфери, свързани с мултижанра на фестивала, ще се включат с презентации на творческите си проекти.

Арт студио „Камбана” ще представят точно в 18.30 часа в киносалона на читалището,авторския спектакъл по песните на Пинк Флойд – „ТИК-ТАК”, с режисьор Екатерина Казакова.

„Има люлка, има човек, а после… идва времето – циферблата наблюдава, в ушите звучи чистият бял звук на тиктакане. Стрелки, цифри и тик-так-тик-так- отминава. А човекът остава… къде? Извън люлката, извън времето, извън цифрите… и чува само тик-так-тик-так на сърцето!“.

Като част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица на културата 2019г”, за втора поредна година „КВАРТ фест” е важна част от културната програма на София. Амбициите на фестивала да работи в полза на целия град, като обхване и периферията на София, превръща събитието в значима културна инициатива. По този начин столицата, а и България ще получи шанса да се появи на европейската културна карта, като сериозно средище на положителни инициативи.

Споделете: